NOVINKY

    • Novinky

        • BARAČKA CUP 2018
          • BARAČKA CUP 2018

                 Na troch kráľov od 6.1. do 8.1.2018 sa v nafukovacej hale na Baračke v Trenčianskych Tepliciach konal tenisový turnaj starších žiačok.  Našu školu reprezentovali a zbierali cenné skúsenosti štyri hráčky. Nina Šimonová, Chiara Kamenská, Alexandra Blahovcová a Ashley Krajčovičová.

            V silnej konkurencii bohužiaľ do druhého kola nepostúpila ani jedna naša hráčka. Úroveň zápasov bola veľmi slušná. Vo finále sa stretli najvyššie nasadené hráčky. Našim žiačkam ďakujeme za reprezentáciu školy. Výsledky si  môžete pozrieť tu. Fotky z podujatia si pozrite vo fotoalbume.

            ---

            Daniel Ježík, tréner      

          • MÁME REGIONÁLNEHO MAJSTRA V TENISE

                 V dňoch 16 -19. decembra 2017 sa konali Majstrovstvá stredoslovenského regiónu v tenise vo Zvolene - Lieskovci. Našu školu reprezentovali traja hráči: Milan Bežák, Tomáš Šuran a Michal Moncoľ. V dvojhre sa najďalej dostal Moncoľ, prehral až vo finále, Miňo Bežák sa dostal do štvrťfinále a Tomáš Šuran prehral v prvom kole. Bežákovi sa ale darilo vo štvorhre. Dvojica Bežák / Gibala to dotiahla až do víťazného finále, kde vyhrali nad dvojicou bratov Slovíkovcov 6.0 : 6.2 a stali sa majstrami stredoslovenského regiónu v tenise vo štvorhre. Obidvom im srdečne gratulujeme a prajeme im veľa ďalších úspechov v tenise.

             

          • STUŽKOVÁ

                 8.12. v piatok večer sa konala milá slávnosť v Trenčíne v reštaurácii Magnus.  Naši maturanti z VIII.OA a 4. ŠA  mali stužkovú, na ktorú pozvali svojich rodičov a pedagógov.

                 V slávnostnej atmosfére im boli pripnuté zelené stužky, odzneli milé veselé i vážne slová, bolo dojemne i roztopašne, jedlo bolo vynikajúce, koláčiky a tortičky znamenité. Ba prišlo aj na spevy a tance. Teda, okrem nášho pána riaditeľa, ktorý vraj netancuje, ale atmosféru si náramne užíval. Stužková sa vydarila na sto percent! Teda sú všetky predpoklady, že pri troche snahy a úsilia by tak mala dopadnúť aj maturita.

            Všetci  vám držíme palce, milí maturanti!

          • VIANOČNÝ TURNAJ

                 Vo štvrtok 14.12.2017 sa na našej škole uskutočnil už tradičný "vianočný turnaj". Turnaj bol rozdelený do štyroch športových odvetví: tenis, stolný tenis, futbal a fitness. V každej disciplíne sa našli lepší aj horší, ale v prvom rade zvíťazila dobrá nálada a predvianočná pohoda. Za predvedené výkony nechýbali ani ocenenia v podobe diplomov a sladkých odmien. Chceme poďakovať všetkým účastníkom, žiakom, učiteľom, trénerom, ale aj rodičom, že vytvorili príjemnú atmosféru, ktorá k vianočnému času určite patrí. Fotky si pozrite vo fotoalbume, odporúčam :-) 

        • MIKULÁŠ K NÁM PRIŠIEL AJ TENTO ROK
          • MIKULÁŠ K NÁM PRIŠIEL AJ TENTO ROK

                 V stredu 6.12.2017 zavítala mikulášska nálada aj na našu školu. Už od rána bolo na učiteľoch i žiakoch badať, že to nie je len ďalší deň v škole. Žiaci ešte pred prvým zvonením zaplnili tabule klasickými i originálnymi mikulášskymi rýmovačkami, ktorými sa snažili obmäkčiť učiteľov. Vyvrcholením tejto sviatočnej nálady bol príchod Mikuláša spolu s jeho pomocníkmi - anjelom a čertom. O toto čertovsky šibalské prekvapenie pre žiakov i učiteľov sa už tradične postarali žiačky VII. OA a VIII.OA. – Ivka Obetková  na seba prevzala rolu Mikuláša, Barborka Šedivá  čerta a Ninka Cmarková  anjela. Dievčatá vyčarovali žiakom i učiteľom na tvárach úsmevy, obdarovali ich maškrtami a spríjemnili vyučovanie celej škole, za čo im srdečne ďakujeme a tešíme sa, čo opäť vymyslia na budúci rok! Fotky z tohtoročnej  mikulášskej nádielky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • ZIMNÁ PRÍPRAVA NAŠICH FUTBALISTOV A FUTBALISTIEK

                 Od 20. 11. 2017  naši futbalisti a futbalistky začali kondičnú zimnú predprípravu. Začali sme s teoretickým blokom  mentálnou prípravou s Mgr. Zuzanou Breznickou. Vedomosti si rozšírili v oblasti technicko-taktickej a z oblasti výživy a  životosprávy. Teoretický blok nahradila kondičná príprava, ktorej obsahom je:

            - aeróbne behy so športestermi v areáli Baračky

            - anaeróbne behy, fartleky, šprinty na atletickom štadióne

            - rozvoj silových schopností v posilňovni Amadeus

            - kompenzačné cvičenia

            - regeneračné plávanie

            Najkrajšie momenty zimnej prípravy sú guľovačky študentov aj trénerov.

            Komentáre žiakov:

            Iva Obetková: ,,Podľa mňa je táto príprava dobrá vec. Najskôr sme si poriadne oddýchli po fyzickej aj psychickej stránke. Týždeň voľna mi prospel, pretože som bola aj zranená, ale aj somto potrebovala takú pauzu od futbalu aj všetkého. Priebeh prípravy vnímam pozitívne, mám celkom rada behanie a aspoň mám príležitosť si ísť zabehať, lebo keď prídem domov akosi sa k tomu nedokopem sama. Myslím, že sneh tomu dosť pomohol, bola to sranda, guľovali sme sa, zabávali sa. Myslím že aj vďaka tomu sa vytvorila super partia. Som síce teraz trošku unavená, ale verím že mi to pomôže.“

            Enrik Okrucký: ,, Po náročnej sezóne sme dostali od tréningov v škole týždeň voľno. Absolvovali sme týždeň plný taktickej a mentálnej prípravy. Museli sme si oddýchnúť, avšak zároveň sme nezostali len tak ,,stáť,,, pretože sa vzdelávali. Momentálne sme zahájili kondičnú prípravu, ktorá potrvá po dobu 5tich týždňov a objem sa bude stále zväčšovať. Máme za sebou prvý týždeň ktorý sme oddtrénovali v aeróbnom zaťažení. Zatiaľ sa cítim dobre a verím, že budem jarnú časť sezóny dobre pripravený.“

             

            Kolektív trénerov SŠG

        • Kontakty

          • Súkromná stredná športová škola
          • sekretariat/tel-fax: +421 32 655 2677 +421 911 552 677 sekretariat@sportovegymnazium.sk riaditeľ: +421 911 410 034 riaditel@sportovegymnazium.sk zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
          • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice 914 51 Trenčianske Teplice Slovakia
          • 37922866
          • 2022074615
      • Fotogaléria

          zatiaľ žiadne údaje