NOVINKY

    • Novinky

          • OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2018/2019

            Milí naši študenti,

            dúfame, že ste si cez prázdniny oddýchli a načerpali dostatok síl a že ste pripravení znovu sa naplno venovať štúdiu a športu. 

            Zahájenie školského roka 2018/2019 bude 3. septembra 2018 o 8.30 hod.

            Triedni učitelia privítajú svojich žiakov v triedach a poskytnú im potrebné informácie od 8.30 do 10.30 hod. Prítomní rodičia v riaditeľni podpíšu Zmluvu o štúdiu na nový školský rok. V prípade neprítomnosti sa treba do 10. 9. ohlásiť a dohodnúť stretnutie s vedením školy.

            ---

            Vedenie školy

          • KONEČNE MÁME NOVÉ OKNÁ

            Po dlhom úsilí sa nám konečne podarilo v spolupráci s Mestom Trenčianske Teplice zrealizovať projekt výmeny okien na časti budovy, v ktorej má sídlo Súkromné športové Gymnázium. 

            Staré okná už boli v nevyhovujúcom stave, ako funkčne tak aj esteticky, nehovoriac o netesnostiach, ktoré sme pociťovali najmä v zimných mesiacoch ako veľké straty tepla. Samotnej realizácii predchádzali mnohé rokovania s Mestom Trenčianske Teplice, no výsledok je úspešný. Budova už disponuje modernými plastovými oknami, ktoré zabezpečia študentom SŠG potrebný komfort pri štúdiu a zabránia únikom tepla v chladnom počasí. 

        • VÁŽENÍ  ŠTUDENTI  A  RODIČIA
          • VÁŽENÍ ŠTUDENTI A RODIČIA

                 Od nového školského roka nás čakajú zmeny, ktoré vyplývajú zo zmeny zákona, novelizácii zákonov a nového Zákona o športe. Tieto zákony zásadne menia fungovanie športových gymnázií. Preto Vás chceme informovať, aký budú mať dopad na našu školu a jej fungovanie v budúcnosti (ak sa nič nezmení).

                 Asi najzásadnejšiu zmenu prinesie účinnosť nového zákona č. 440/2015 o športe a o zmene a doplnení niektorých zákonov, na základe ktorého sa všetky ŠPORTOVÉ GYMNÁZIÁ na Slovensku od 1.1.2019 premenujú na STREDNÉ ŠPORTOVÉ ŠKOLY (po novom SÚKROMNÁ STREDNÁ ŠPORTOVÁ ŠKOLA Trenčianske Teplice). Žiak športového gymnázia, ktorý začal štúdium podľa predpisov účinných do 31. decembra 2018, dokončí gymnaziálne štúdium podľa týchto predpisov. Žiaľ, už nebudeme môcť prijímať talentované deti vo veku, kedy sa ich talent dá rozvíjať, nebudme teda od šk. roka 2019/2020 otvárať 1.ročník 8-ročného štúdia. Otvárajú sa však možnosti vo výchove kvalitných odborníkov v športe. Už druhý rok skladajú naši študenti skúšky a získavajú OSVEDČENIA o odbornej spôsobilosti podľa stupňov vzdelania. Najvyšší možný je III. stupeň, ktorý je ukončený maturitnou skúškou z predmetu Základy športovej prípravy. Aj takto sa snažíme o prepojenie praxe a teórie. Chceme, aby boli naši študenti pripravení do života po ukončení profesionálnej kariéry športovca a pokračovali ďalej v športovej oblasti. Napríklad ako športový odborník, či už v oblasti trénerskej, rozhodcovskej, manažérskej, marketingovej, alebo pokračovali v ďalšom štúdium na vysokej škole a využili tak maximálne svoje znalosti a praktické zručnosti.

            V športe drieme obrovský potenciál, ktorý nie je využitý aj z dôvodu nekvalifikovaných pracovníkov v športovej oblasti. Športové zázemie klubov sa zlepšuje po materiálno-technickej stránke, ale zabúdame na ľudské zdroje, ktoré sú najdôležitejšie. Na tie by mali byť v prvom rade uvoľňované finančné prostriedky. Jedine kvalitní odborníci v oblasti športu zaručujú budúcnosť pre naše deti.   

                 Cez prázdniny budeme meniť všetky okná. Po dohode s Mestom Trenčianske Teplice a uzatvorení novej zmluvy o prenájme priestorov spoločne vymeníme pôvodné drevené okná za plastové. Ide o značnú investíciu, ale z dlhodobého hľadiska aj o úsporu tepla, náklady sa čiastočne vrátia v úspore energii. Študentom prinesú potrebný komfort. Konečne nebudeme musieť pridávať elektrické spotrebiče na vykúrenie tried a kabinetov počas zimných mesiacov. A v neposlednom rade vzhľad budovy bude konečne pripomínať školu, ktorá robí dobré meno mestu Trenčianske Teplice. Aj preto sme radi, že sa nám konečne tento zámer podarilo zrealizovať.

                 Vo výchovno-vzdelávacom procese sa budeme bližšie venovať e-learningovej forme, ktorá sa vzhľadom na digitálny svet okolo nás  veľmi rozmáha. Minulý rok sme zakúpili hardvér, softvér, zabezpečili sme nové siete, vysokorýchlostný internet a modernizovali sme počítačovú učebňu. Tento rok sa chceme zamerať na skvalitnenie obsahu vzdelávania. Vzhľadom na to že, naši študenti cestujú po celom svete a nemajú prístup k učivu počas vyučovacích hodín, je pre nás dôležité, aby sa dostali k obsahu učiva kdekoľvek sa nachádzajú a kedykoľvek majú čas.

            To všetko nás čaká v novom školskom roku. Dúfame, že tieto zmeny posunú školu ďalej a vytvoria ešte lepšie podmienky pre Vaše deti.

             

            Pekný zvyšok prázdnin                                                       Vedenie školy

          • TENISOVÉ TÁBORY 2018

            Už tradične sa  počas prázdnin v Trenčianskych Tepliciach v Športovom areáli na Baračke konali Letné tenisové tábory pre deti vo veku od 6 do 13 rokov. Účasť bola vysoká aj tento rok. Spolu sa počas štyroch týždňov na táboroch vystriedalo 94 detí. A to sa jeden turnus nekonal z dôvodu tenisového turnaja. Primárne sú tábory určené pre deti z Trenčianskych Teplíc a okolia Trenčína. Ale prišli aj  z Bratislavy, Čiech, dokonca z Kanady a Číny. Niektorí si dokonca  plánovali dovolenku kvôli táborom. Účastníci si otestovali svoje fyzické schopnosti v rôznych športových súťažiach a disciplínach, zahrali si minigolf, volejbal, bedminton, absolvovali výlet. Na kurtoch si vyskúšali hru s nahrávacím tenisovým delom a naučili sa základy z tenisu. Deti medzi sebou nadviazali nové priateľstvá, mnohí sa poznali z minulých ročníkov a tešili sa, že sa opäť po roku stretnú a dobre sa zabavia. Úsmev na tvárach detí a rodičov hovoril za všetko. Na záver každého týždňa nechýbalo záverečné vyhodnotenie, najlepší dostali medaile a diplomy, mnohí si aj poplakali, ale nikto neodchádzal na prázdno. Všetci dostali diplomy, sladkosť a pamätné tričko. Fotky z jednotlivých turnusov si môžete pozrieť vo fotoalbume na stránke www.sportovegymnazium.sk. Deťom prajem pekný zvyšok prázdnin.

             

            Budúci rok sa vidíme

             

             

             Daniel Ježík

        • Kontakty

          • Súkromná stredná športová škola
          • sekretariat/tel-fax: +421 32 655 2677 +421 911 552 677 sekretariat@sportovegymnazium.sk riaditeľ: +421 911 410 034 riaditel@sportovegymnazium.sk zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
          • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice 914 51 Trenčianske Teplice Slovakia
          • 37922866
          • 2022074615
      • Fotogaléria

          zatiaľ žiadne údaje