NOVINKY

    • Novinky

        • HOSPITÁCIE  FUTBALISTOV
          • HOSPITÁCIE FUTBALISTOV

            Futbalisti a futbalistky našej školy sa v tomto období zúčastňujú povinných hospitácií v rámci praxe. Absolvovali 2 hospitačné tréningové jednotky v klube AS Trenčín. Žiaci mali možnosť sledovať kvalitný a profesionálny tréningový proces U 19 a mužov A AS Trenčín. Tréningové jednotky sme spoločne s trénermi analyzovali a vyhodnotili. 

            Ďakujeme trénerom AS Trenčín / Martin Fabuš a Richard Slezák/ za možnosť nahliadnutia do tréningového procesu.

            Tréneri: Stanislav Ďuriš a Katarína Jurgová

          • FUTBAL CUP Trenčín

                 Dňa 24. 4. 2019 sme sa zúčastnili okresného finále vo futbale starších žiačok. Do finále sme sa prebojovali  zo základného kola, ktoré sme vyhrali  na ZŠ Hodžovej 17. 4. 2019. V oklieštenej zostave bez Chiary Kamenskej a Sofie Richtarekovej, ktoré sa zranili, sme vybojovali tretie miesto. Finálový turnaj sa konal na umelých ihriskách na ostrove v Trenčíne. Dievčatám gratulujeme ku krásnemu tretiemu miestu a ďakujeme za vzornú reprezentáciu. Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

            Zostava: Pavlíková – Šimonová, Gráčová, Panáková, Richtareková, Blahovcová, Cmarková, Kamenská, Veličová, Brídová

        • GIRL´S DAY 2019
          • GIRL´S DAY 2019

            Po dlhšej pauze sa naše dievčatá zúčastnili „GIRL´S DAY“. Čo je to Girl´s day? Ide o celosvetový deň žien v IT. Každoročne sa koná štvrtý  ŠTVRTOK v štvrtom mesiaci. Tento rok to vyšlo na 25. apríla. IT podniky vo vyše 166 krajinách sveta otvárajú v tento deň svoje brány stredoškoláčkam, ktoré tak majú jedinečnú príležitosť nahliadnuť do čarovného sveta IT. Cieľom tejto aktivity je prezentovať atraktívny odbor IKT (informačno-komunikačných technológií) dievčatám vo veku 15-18 rokov a priblížiť im, aké možnosti  štúdia či práce tento odbor ponúka.

            Aj keď nie sme škola orientovaná týmto smerom, záujem o informačné technológie majú aj naše dievčatá. Tento rok sme si vybrali telekomunikačného operátora O2.  Pozreli si ako vyzerá deň v O2, ako prebieha vývoj webu a aplikácii a prečo je big data analýza budúcnosť.  Mohli sa inšpirovať ženami, ktoré pracujú v IT sektore.

            Na prednáške sa zúčastnili Eva Šatková, Darina Jančovičová, Nina Šiková a Ema Šiková. 

            Všetky dievčatá dostali „Certifikát o absolvovaní“. Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

            __

            Daniel Ježík

             

        • Hetrik je na svete
          • Hetrik je na svete

            Ďalší úspech nášho žiaka. Peter Benjamin Privara vyhral tretí turnaj za sebou a ťahá sériu 17 víťazných zápasov v rade. Tentokrát vyhral turnaj TEJT Yason Cup hráčov do 16 rokov v Novom Sade. Druhý nasadený Privara až po finále nestratil set, ale Naď, turnajová dvanástka, mu bol zdatným súperom a o Privarovom víťazstve rozhodol až tajbrejk tretieho setu 6:4, 2:6, 7:6(3).

            Gratuľujeme :-)

        • Vyzbierali sme 943 EUR na dobrú vec!
          • Vyzbierali sme 943 EUR na dobrú vec!

            Aj tento rok sme sa zapojili do jedinečnej, verejno-prospešnej zbierky Ligy proti rakovine, ktorá sa v roku 2019 konala už 23. krát. Každý, kto si včera pripol symbolický narcis, vyjadril svoju podporu ľuďom bojujúcim s rakovinou. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a podporili tento výnimočný projekt. Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

        • Majstrovstvá Slovenska v stolnom tenise
          • Majstrovstvá Slovenska v stolnom tenise

            Dňa 3.4. apríla sa uskutočnili v Košiciach Majstrovstvá Slovenska v stolnom tenise žiakov a žiačok stredných škôl. Už len účasť na týchto majstrovstvách je obrovským úspechom našich žiakov. Predviedli snaživé výkony, ktoré ale na tých najlepších nestačili. Bojovnosť a zanietenosť sa im však nedá uprieť a tak im teda treba poďakovať za vzornú reprezentáciu našej školy. Reprezentovali nás: Daniel Gabriš, Vadym Rurak, Richard Patka. Vedúci družstva bol Mgr. Ján Hudec s trénerom p. D. Zelmanom.

            Fotky zo športového podujatia si môžete pozrieť vo fotogalérii.

        • Rasizmus a extrémizmus v súčasnosti
          • Rasizmus a extrémizmus v súčasnosti

            Dňa 2. apríla sa na našej škole konala prednáška pod názvom Nebezpečenstvá rasizmu a extrémizmu. Žiaci  spolu s lektorom diskutovali o tom, čo znamená pojem rasizmus, kto sú to extrémisti, aké druhy extrémizmu sa prejavujú v našej spoločnosti,  symbolika extrémizmu, nástrahy narastajúceho extrémizmu v spoločnosti a podobne. Prednáška bola realizovaná organizáciou Slovenské národné stredisko pre ľudské práva s cieľom podpory kritického myslenia mládeže.  Lektorovi – p. Tomášovi Foldesovi ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu! Fotky si môžete pozrieť vo fotogalérii.

          • Peťo po triumfe v Tepliciach pridal ďalší

            RIJEKA - Po triumfe v Trenčianskych Tepliciach pridal náš žiak a hráč TC Empire Trnava Peter Benjamin Privara ďalší veľký úspech. Tento krát v Chorvátskej Rijeke, kde vyhral medzinárodný tenisový turnaj do 16 rokov. Gratulujeme a prajeme veľa úspechov :-)

        • TESTOVANIE 9
          • TESTOVANIE 9

            Celkovo viac ako 41 700 žiakov si v stredu 3. apríla overilo svoje vedomosti z matematiky a slovenčiny v Testovaní 9. Po prvý raz boli popri deviatakoch na základných školách testovaní aj žiaci štvrtého ročníka (kvarty) osemročného vzdelávacieho programu gymnázií, medzi nimi aj naši žiaci. Testovanie 9 sa uskutočnilo na 1448 základných školách a na 123 osemročných gymnáziách. 

          • Náš žiak László Bénes opäť úspešný

            Stredopoliar László Bénes nabral v poslednom čase v klube Holstein Kiel hernú prax a skúsenosti, preto s ním už v lete počíta tréner Gladbachu Dieter Hecking.

            László bol dokonca po jeho vynikajúcom výkone proti Erzbirge Aue, kde strelil dva góly a zaznamenal dve asistencie, zaradený do hry Fifa 2019 od spoločnosti EA Sports.

             

            Blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov! 

        • Kontakty

          • Súkromná stredná športová škola
          • sekretariat/tel-fax: +421 32 655 2677 +421 911 552 677 sekretariat@sportovegymnazium.sk riaditeľ: +421 911 410 034 riaditel@sportovegymnazium.sk zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
          • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice 914 51 Trenčianske Teplice Slovakia
          • 37922866
          • 2022074615
      • Fotogaléria

          zatiaľ žiadne údaje