NOVINKY

    • Novinky

        • PUBLIKÁCIA K PREDMETU ŠPORT A ZDRAVIE
          • PUBLIKÁCIA K PREDMETU ŠPORT A ZDRAVIE

                 Dlho očakávaná publikácia je na svete laugh. Vyučujúca predmetu Šport a zdravie v oblasti regenerácie a wellness na našej škole Mgr. Eva Hromjaková spolu so svojou kolegyňou z FTVŠ PaedDr. Máriou Veisovou, PhD. vydala v týchto dňoch 68 stranovú odbornú publikáciu (skriptá) s názvom "REGENERÁCIA výkonnostého športovca v životnom štýle WELLNESS".

                 Puplikácia je určená pre žiakov športových gymnázii, športových tried stredných škôl a stredných športových škôl. Cieľom je, aby si športovci a športujúci vytvorili k regenerácii čieľavedomý vzťah, lebo je to jedna z podmienok kvality ich športového výkonu. Je tiež podmienkou toho, ako zúročiť nielen svoju náročnú prácu, ale aj prácu trénerov a všetkých tých, ktorí investovali čas a nemalé finančné prostriedky do vzostupu ich športovej kariéry. 

                 Táto publikácia je určená pre našich žiakov a zároveň povinná, pretože z nej budú čerpať počas celého štúdia na našej škole v predmete Šport a zdravie. Publikáciu si môžete zakúpiť priamo na škole - sekretariát - p. Gričová, alebo Mgr. Hromjaková, t.č.: 0905 150 064). Cena publikácie je 9,50 Eur.

            ---

            Ďakujem, vyučujúca tohto predmetu a autorka publikácie Mgr. Eva Hromjaková 

             

        • Slávnostné otvorenie viacúčelového ihriska
          • Slávnostné otvorenie viacúčelového ihriska

                 Konečne laugh Dožívajúci športový areál na sídlisku SNP dostal vďaka rekonštrukcii novú-modernú podobu. Areál bol 6.11.2014 za účasti primátora mesta Štefan Škultétyho a širokej verejnosti slávnostne otvorený. Súčasťou otvorenia bol aj krátky šprint atlétok Atletického klubu Spartak Dubnica nad Váhom. Pri tejto slávnosti bola aj naša škola. Exibičným zápasom "proti" primátorovi a zriaďovateľovi školy sme otvorili basketbalové ihrisko. Ako to skončilo? Nikto sa nezranil wink

            Viac si môžete prečítať po kliknutí na tento odkaz teplice.sk/viacúčelové/ihrisko

            Fotky si môzete pozrieť vo  fotoalbume, alebo kliknutím TU

             

            Vedenie školy

        • Florbal - dievčatá hladko postúpili
          • Florbal - dievčatá hladko postúpili

                 Dňa 21. 10. 2014 sme sa zúčastnili základného kola vo florbale dievčat – základné školy. Turnaj sa konal na ZŠ NA DOLINÁCH. Naše dievčatá všetky zápasy vyhrali, čím si zabezpečili postup do ďalšieho kola.

            Výsledky zápasov:

            SŠG Tr. Teplice – ZŠ NA DOLINÁCH – 10:1, 12:0

            SŠG Tr. Teplice – ZŠ DRIETOMA – 8:0, 5:2

            Našu školu reprezentovali: Matušková –  Obetková, Šedivá, Gábrišová, Demková, Papierniková. Fotky si možete pozrieť vo fotoalbume. Za reprezentáciu školy ďakujem.

             

            Jurgová

        • Začali sa súťaže - florbal
          • Začali sa súťaže - florbal

                 Dňa 14. 10. 2014 sme sa zúčastnili okresného kola vo florbale dievčat – stredné školy. Naše dievčatá sa umiestnili na 2 mieste v skupine. Bohužiaľ do finále postupovali len víťazi.

            Výsledky zápasov:

            SŠG Tr. Teplice – Pedagogická akadémia – 1:1 (Obetková)

            SŠG Tr. Teplice – Gymnázium Ľ. Štúra – 0:3

            Pedagogická akadémia - Gymnázium Ľ. Štúra – 1:12

            Našu školu reprezentovali: Matušková – Pučeková, Obetková, Šedivá, Škultétyová, Demková, Cmarková.

            Fotky si môžete pozrieť vo faotoalbume. Za reprezentáciu školy ďakujem

             

            Jurgová

        • ŠTÚDIUM V USA
          • ŠTÚDIUM V USA

               Súkromné športové gymnázium Trenčianske Teplice v spolupráci s agentúrou sport & university pozýva žiakov Súkormného športového gymnázia na prezenáciu o možnoti získania a využitia športových štipendii a štúdia na univerzitách v Amerike. Pre viac informácii kliknite na tento odkaz štúdium v USA. Fotky si môžete pozrieť tu, alebo kliknite na fotoalbum.

          • Od septembra SQV (špeciálne príprava všeobecná - kondičná príprava) v novom Fitness centre. Žiaci a študenti školy budú od nového škoského roku 14/15 využívať služby Fitness centra Amadeus, ktoré je otvorené od decembra 2013. V rámci tréningového plánu budú trikrát do týždňa navšťevovať cvičebnú plochu a multifunkčnú halu.       

        • MIHALIKOVEJ PRVÉ VEĽKÉ FINÁLE
          • MIHALIKOVEJ PRVÉ VEĽKÉ FINÁLE

               NEW YORK. Slovenská tenistka a žiačka nášho gymnázia Tereza Mihaliková s Bieloruskou Verou Lapkovou neuspeli vo finále štvorhry junioriek na grandslamovom turnaji US OpenSo šiestym nasadeným turecko-švajčiarskym párom Ipek Soylová, Yii Belen Taichmannová prehrali v troch setoch 7:5, 2:6 a 7:10 v tzv. supertajbrejku.

             

            Prerušené pre dážď

            Šestnásťročná Mihaliková, zverenka trénera Jána Studeniča, nezískala pre Slovensko štvrtú grandslamovú juniorskú deblovú trofej.

            Henrieta Nagyová v roku 1994 po boku bývalej svetovej jednotky Švajčiarky Martiny Hingisovej vyhrala štvorhru na Roland Garros.

            V roku 2010 sa vo štvorhre dievčat na Australian Open tešili z prvenstva Jana Čepelová so Chantal Škamlovou, v roku 2011 na Australian Open v Melbourne uspeli v debli Filip Horanský s Čechom Jiřím Veselým. Mihaliková s Lapkovou prehrávali v úvode zápasu 1:3, následne zápas prerušili pre dážď. Po návrate na dvorec slovensko-bieloruský tandem zmazal manko brejku, no za stavu 4:5 čelil trom setbalom. Vymanil sa však zo zložitej situácie a po zisku troch gemov v rade získal úvodný set vo svoj prospech. Druhý set patril Soylovej s Taichmannovou, ktoré získali od stavu 2:2 štyri gemy v rade. V rozhodujúcom supertajbrejku Mihaliková s Lapkovou vyrovnali z 2:5 na 5:5, no koncovka patrila súperkám.

             

            Začala dvojchybami

            "V rozhodujúcich chvíľach súperky nič nepokazili, neurobili žiadnu hlúpu chybu a zahrali kvalitnú údery. V predchádzajúcich zápasoch som nepociťovala žiadnu nervozitu, no dnes to bolo predsa len iné." "Triasli sa mi ruky a hneď pri mojom prvom podaní som spravila dve dvojchyby. Našťastie prišiel dážď a upokojila som sa." "Po prestávke sme sa postupne rozohrali, začali sme si viac veriť a koncovka prvého setu bola v našej réžii. Škoda šiesteho gemu druhého dejstva, keď sme nevyužili vedenie 40:0 a súperky sa chytili," povedala pre TASR talentovaná Slovenka. Rodáčka z Topoľčian vyslovila s celkovým vystúpením na US Open veľkú spokojnosť. "Finále je skvelým výsledkom, veď sme sem išli s tým, že si ideme zahrať. Keď sme videli žreb 1. kola, že nastúpime proti piatemu nasadenému austrálsko-americkému páru Bainsová, Blacková, správne sme sa vyhecovali." "Dvakrát sme s nimi prehrali 8:10 v supertajbrejku, teraz sme boli odhodlané to konečne zlomiť. Povedala som si, že ´kurnik šopa´, nemôžeme s nimi zasa prehrať, lebo prídem o hospitality a pôjdem domov." "Po návrate na Slovensko budú určite nejaké oslavy. Rodičia mi furt posielali smsky, mala som pocit, že oslavujú po každom vyhratom geme. Teraz nás s babami čakajú MS v Mexiku."

             

            US Open - juniorky - štvorhra - finále

            Ipek Soylová, Yii Belen Taichmannová (6-Tur./Švajč.) - Tereza MIHALIKOVÁ, Vera Lapková (SR/Biel.) 5:7, 6:2, 10:7

             

            TEREZKA GRATUĽUJEME A PRAJEME VEĽA ŠPORTOVÝCH ÚSPECHOV :-)

            ---

            vedenie školy

             

            Čítajte viac: http://sport.sme.sk/c/7370488/mlada-mihalikova-nevyhrala-us-open-triasli-sa-jej-ruky.html#ixzz3CcQdiVcE

             

        • ZAČÍNAME
          • ZAČÍNAME

            Vážení žiaci, rodičia, učitelia!

              Naša škola zaháji v školskom roku 2014/2015 dvanásty rok pôsobenia v sieti škôl a školských zariadení. Vznikla s cieľom vytvoriť modernú a flexibilnú školu, ktorá odovzdáva svojim žiakom okrem teoretických poznatkov aj kvalitnú športovú prípravu, čím je optimálne spojený proces výchovno – vzdelávací a tréningový. V rozvrhu vyučovacieho dňa sa strieda vyučovanie a tréning pod vedením skúsených pedagogických pracovníkov a trénerov. Naším hlavným zámerom je zvládnutie nárokov stredoškolského štúdia spolu so zvyšovaním športovej výkonnosti žiakov a  teoretických vedomostí v oblasti športu. Vyučovanie jednotlivých predmetov sa úzko prelína so športovou prípravou žiakov.

            V novom školskom roku:

            Aktualizujeme a dopĺňame ŠkVVP o nové predmety a programy, ktorými smerujeme viac na trh práce a na pokračovanie v štúdiu na vysokej škole, hlavne FTVŠ (Fakulta telesnej výchovy a športu). Na uvedenej fakulte už študuje viacero našich absolventov, ktorí dosahujú vynikajúce študijné a športové výsledky.

            Vďaka zavádzaniu nových predmetov a programov orientovaných na šport sa študenti úspešne pripravujú na kariéru profesionálneho športovca, športového funkcionára, redaktora, manažéra, podnikateľa v športovej oblasti, trénera, rozhodcu a ďalšie povolania v športovej oblasti.

            1. Telesná a športová výchova (so zameraním na štúdium na FTVŠ)

            2. Športová príprava špeciálna (daný šport - profesionálny športovec)

            3. Športová príprava všeobecná / kondičná (aj špecializovaná pre štúdium na FTVŠ)

            4. Základy športovej prípravy – teória - kvalifikácia (tréner vo svojom športe, osvedčenie)

            5. Športový manažment (príprava pre pôsobenie v športovom živote v rôznych oblastiach)

            6. Podnikanie v športe (ekonomika podnikania, SZČO športovec, etika podnikania, projekty)

            7. Šport a zdravie (príprava na VŠ, špeciálne zameranie -  zdravie človeka, regenerácia a wellness - plávanie, relax, wellness - prax aj teória)

            8. Šport a mediálna výchova (príprava na pozíciu športového redaktora, moderátora)

            9. Šport a osobnosť športovca a trénera (psychologické aspekty osobnosti športovca a trénera)

            10. Šport a veda (tvorba samostatných výchovno-vzdelávacích programov s určitým výstupom - formou osvedčení, licencií)

            Výučba predmetov je realizovaná v priestoroch školy a v priľahlých športových areáloch. Mesto Trenčianske Teplice sa od augusta pripravuje na veľkú rekonštrukciu športového areálu, ktorý dlhodobo slúži pre športovcov a žiakov. V areáli bude k dispozícii okrem atletickej dráhy ihrisko pre hádzanú, basketbal, futbal, volejbal, floorbal, nohejbal. Držíme palce a tešíme sa na nový športový viacúčelový areál.  

            Vyučovací proces určite skvalitní aj novootvorená učebňa s interaktívnou tabuľou.

            Čo to je ŠkVVP: Školský výchovno-vzdelávací program (ŠkVVP) je školský program, ktorý vychádza zo Štátneho  vzdelávacieho programu. Ten stanovuje škole povinné vyučovacie predmety, prierezové témy a oblasti. Celý výchovno–vzdelávací a tréningový proces zohľadňuje špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby našich žiakov. ŠkVVP je záväzným dokumentom, v ktorom sa nachádzajú všetky zložky školy, interné smernice, poriadok školy, pedagogicko-organizačné pokyny, plány školy, študijné plány a osnovy všetkých predmetov na škole, poradné orgány školy - predmetové komisie, Rada školy, pedagogická rada, študentský parlament, spolupracujúce organizácie, vedenie školy, hlavné zameranie, program, vízie a smerovanie školy. Úplná verzia ŠkVVP sa nachádza v škole, časti z tohto dokumentu sú uverejnené na webovej stránke školy a sú priebežne aktualizované.

            Pre získanie podrobných informácií a zaujímavostí o našej škole od jej vzniku slúži Zborník, ktorý vznikol pri príležitosti 10. výročia založenia Súkromného športového gymnázia Trenčianske Teplice.

            Tešíme sa na spoluprácu a dúfame, že všetky inovatívne zmeny posúvajú školu ďalej a vytvárajú ešte lepšie podmienky pre Vaše deti.

             

            ZAČÍNAME 

             

            Vedenie školy

        • Mesto chystá veľkú rekonštrukciu
          • Mesto chystá veľkú rekonštrukciu

                Konečne! Mesto Trenčianske Teplice sa od augusta pripravuje na veľkú rekonštrukciu športové areálu, ktorý sa nachádza v areáli Základnej školy Andreja Bagara. Tento areál dlho slúžil pre športovcov a žiakov školy, ale čas je neúprosný a už dávnejšie stratil svoj pekný vzhľad a hlavne účel. Držíme palce a tešíme sa nový športový viacúčelový areál. A takto by mal vyzerať  Viac info http://teplice.sk/action.php?id=1268&count=&zalozka=1268

            ---

            vedenie školy  

        • DEŇ TALENTOVANOSTI A NÁHRADNÝ TERMÍN PRIJÍMACÍCH SKÚŠOK
          • DEŇ TALENTOVANOSTI A NÁHRADNÝ TERMÍN PRIJÍMACÍCH SKÚŠOK

            Súkromné športové gymnázium v Trenčianskych Tepliciach Vás pozýva na testovanie športovej talentovanosti  žiakov základných a stredných škôl v rôznych športoch, ktoré sa bude konať  26.8.2014 (utorok) o 08:30 hod. v priestoroch našej školy.

            Zároveň v tento deň prebehne náhradný termín prijímacích skúšok pre žiakov z 1. a 2. kola prijímacích talentových skúšok

             

            Kritéria na prijatie:

            - vyhovujúce výsledky talentovej skúšky z pohybového testu

            - výborný zdravotný stav (potvrdený telovýchovným lekárom)

            - vyhovujúci výsledok psychologického testu

            - prospech, ktorý dáva predpoklad zvládnuť gymnaziálne štúdium

            Všeobecné pohybové testy:

            1. Beh na 30 m
            2. Sed - ľah 2 min
            3. Hod plnou loptou
            4. Štvorskok
            5. Beh na 800 m - dievčatá, 1000 m-chlapci

            Špeciálne pohybové testy : podľa druhu športu
            napr. tenis: vejár, kružidlo
            futbal: slalom na čas, a pod.

            Čo ponúkame :

            Súkromné športové gymnázium v Trenčianskych Tepliciachdáva príležitosť mladým športovým talentom spojiť štúdium so športom až do maturity. Menšie počty žiakov v triedach umožňujú individuálnejší a intenzívnejší prístup k výchove a vzdelávaniu žiakov. Pripraviť študenta tak, aby pokračoval v štúdium na FTVŠ alebo iných VŠ. Sme škola, ktorá spája šport a vedomosti. Výučba všetkých predmetov prebieha ako na iných gymnáziach.

             

            Ako postupovať :

            Stačí, ak sa zákonný zástupca telefonicky spojí s kontaktnou osobou pre nábor študentov. Tá sa postará o všetky náležitosti potrebné pre vyplnenie a poslanie prihlášky na našu školu.

            Kontakt :

            Mobil: 00421 905 454 647, 00421 903 451 982

            E-mail: sekretariat@sportovegymnazium.sk

            Tel/Fax: 00421 32 655 26 77, 00421 903 451 982

             

            TEŠÍME SA NA VÁS

        • ZAČIATOK ŠKOLSKÉHO ROKA 2014/2015
          • ZAČIATOK ŠKOLSKÉHO ROKA 2014/2015

             Oznam pre žiakov Súkromného športového gymnázia v Trenčianskych Tepliciach. Súkromné športové gymnázium v Trenčianskych Tepliciach oznamujeme všetkým svojim žiakom, že otvorenie školského roka 2014/2015 bude dňa 2. septembra /utorok/ o 9.oo hod. v budove školy.

        • Marek Kapša - Motorky mám rád od malička
          • Marek Kapša - Motorky mám rád od malička

                 Marek Kapša - študend VII.OA jazdí na motorkách od malička, ale až od 15 rokov sa začal aktívne venovať MOTOCROSSU a až po roku sa chystá na svoje prvé preteky. Ako vraví "ešte nie je pripravený, pretože motocross je veľmi náročný šport na fyzicku aj psychyckú záťaž, nie je to vôbec lahké". Trénuje 2 až 4 krát do týždňa - 3 až 5 hodín denne. Jazdí na Motorke Yamaha YZF 250 r.v. 2013. Zvyčajne sa pripravuje na motocrossovej dráhe v Trenčíne. To že ide o adrenalínový šport nemusíme nikomu hovoriť, veď sa presvedčte sami - pozrite si fotoalbum z Marekovho tréningu, alebo kliknite sem.

            Marek držíme palce a prajeme veľa športových úspechov :-)

             

        • POSTUP NA CELOSLOVENSKÉ PRETEKY!
          • POSTUP NA CELOSLOVENSKÉ PRETEKY!

                 Dňa 24.6.2014 sa konali atletické preteky v Dubnici nad Váhom pod názvom:

            „Hľadáme nových olympionikov“

            Našu školu reprezentovali Patrik Jelínek a Tomáš Holeček.

            Na krajskom finále sa zúčastnili školy z celého trenčianskeho kraja. Výborné 2 miesto vybojoval Patrik Jelínek, čím sa prebojoval na majstrovstvá Slovenska, ktoré sa uskutočnia v auguste. Tomáš obsadil pekné 12 miesto. Pozri fotoalbum.

            Chlapci gratulujem a ďakujem za reprezentáciu školy.

            Jurgová

        • Dievčatá úspešne ukončili futbalovú sezónu
          • Dievčatá úspešne ukončili futbalovú sezónu

                Dňa 10. 6. 2014 sa naše dievčatá zúčastnili okresného finále vo veľkom futbale. Dievčatá turnajom úspešne zakončili futbalovú školskú sezónu.

            Zápasy:     ZŠ Hodžova – SŠG Tr. Teplice – 1 : 1

                            ZŠ Dolná Súča – SŠG Tr. Teplice – 0 : 9

                            ZŠ Hodžova -  ZŠ Dolná Súča – 1 : 1

            UMIESTNENIE :

            1. miesto – SŠG Tr. Teplice

            2. miesto – ZŠ hodzova

            3. miesto – ZŠ Dolná Súča

             

            Našu školu reprezentovali: Matúšková, Obetková, Šedivá, Paksiová, Sedláková, Dvorská, Stachová, Papierniková, Gábrišová, Demková, Hrkľová.

            Fotky si môžete pozrieť vo fotalbume, alebo kliknite www.facebook.com/SportovaSkola/photosStream

            Dievčatám gratulujeme laugh 

      • Kontakty

        • Súkromná stredná športová škola
        • sekretariat/tel-fax:
          +421 32 655 2677
          +421 911 552 677
          sekretariat@sportovegymnazium.sk

          riaditeľ: +421 911 410 034
          riaditel@sportovegymnazium.sk




          zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
        • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice
          914 51 Trenčianske Teplice
          Slovakia
        • 37922866
        • 2022074615
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje