NOVINKY

    • Novinky

        • OCHRANA ŽIVOTA A ZDRAVIA
          • OCHRANA ŽIVOTA A ZDRAVIA

                 V dňoch 18.3. a 19.3.2014 prebiehali na našej škole písomné maturitné skúšky. Ostatní žiaci sa v týchto dňoch zúčastnili dňa „Ochrany života a zdravia“

            KEĎ ODCHÁDZAME Z LESA – SAMI SA ZAPOJME DO ČISTENIA LESA – A BUDE TO NAJKRAJŠIE POĎAKOVANIE LESA ZA STRÁVENÉ CHVÍLE V ŇOM

                 Ochrana života a zdravia v mimoriadnych situáciách, pri pohybe a pobyte v prírode sa zameriava na zvládnutie situácií vzniknutých vplyvom ekologických havárií, živelnými pohromami, prírodnými katastrofami, situácií pôsobením cudzej moci.

             

            Dňa:    18.03.2014

            Téma:  Cesta náučným chodníkom na Klepáč

            Počet hodín v prírode: 5

            Trasa:

            - SŠG ( budova) – povodie Tepličky – lesopark ( turistické chodníky a označené turistické značky,    chránené stromy v parku – zápis latinských názvov – foto ) – náučný chodník – poučenie – text  odporúčaní , zápis, oprava, zber odpadkov – úprava poškodených stanovíšť, Baračka – priehrada

             

            Dňa:    19.03.2014

            Téma:  Otužovanie sa a regenerácia v bazéne GRAND

            Počet hodín v bazéne: 2

            Trasa:

            - SŠG ( budova ) – návšteva kúpelného mesta a nahliadnutie na určité typy liečebných procedúr na jednotlivých kúpeľných pracovištiach – bazén GRAND – otužovanie - regenerácia

             

            Zastávky:

            1. Úvod

            2. Les a jeho funkcia

            3. Park a les

            4. Aktivity v kúpeľnom meste

            5. Štyri lipy

            6. Mladé lesné porasty

            7. Dospelý les

            8. Lesné cesty

            9. Extrémne stanovištia na karbonátových horninách

            10. Lesné živočíchy

            11. Termálne pramene

            12. Baračka – priehrada, opekanie

             

            Pedagogicky dozor:  Mgr. Hromjaková, , Mgr. Hudec ml., Mgr. Janák., Mgr. Cabánik  

            Fotky si pozri vo fotoalbume, alebo klikni na tento odkaz OČAP smiley

             

             

        • CHOPOK - lyžiarsky výcvik - 3.-7.3.2014
          • CHOPOK - lyžiarsky výcvik - 3.-7.3.2014

                 V dňoch od  3. do 7. marca sa aj tento rok  Súkromné športové gymnázium z Trenčianskych Teplic zúčastnilo lyžiarskeho a snowboerdového kurzu. Tento kurz bol viacmenej vedený ako kondičný tréning so zameraním na didaktiku, vytrvalosť, koordináciu, silu a rýchlosť.

            Čakal nás nový Chopok s mnohými novo – vybudovanými vlekmi a zjazdovkami. Zažili sme opäť lepšiu lyžovačku v stredisku JASNÁ Nízke Tatry , ktoré je najväčšou arénou zimných športov na Slovensku. Na Chopok premáva 30 lanoviek a vlekov a zalyžovali sme si na 46 km tratí.

            Naši študenti zlyžovali všetky typy tratí od ľahkej, cez stredne náročnú až po náročnú – takzvanú čiernu.  Najobľúbenejšou zjazdovkou bola  Majstrovská, Pretekárska, Konský Grúň, Jelení Grúň.  Ale aj tak jednoznačne viedla zjazdovka priamo z vrchola Chopok cez Lukovú smerom na Priehybu, kde sme sa radi zastavili v bufete na čaj a posilnili sme sa malou sladkosťou.

            Tento rok naši študenti absolvovali aj prednášku Horskej záchrannej služby, kde sa dozvedeli mnohé zaujímavosti z práce členov horskáčov, lavínovej prevencie a  ich nezištných pomocníkov – lavínových psov, ďalej ako sa chovať  a hlavne čo robiť na zjazdovke keď dôjde k úrazu, alebo zablúdenie v nepoznanom a hmlistom teréne.

            No a aby sme iba nelyžovali navštívili sme Tatralandiu – pravú karibskú atmosféru pod Tatrami na ploche veľkosti takmer  5 000 m² s dvoma bazénmi so slanou morskou vodou, 7 bazénov s čírou a termálnou vodou s teplotou od 26 do 38 C. Vychutnali si jazdu tobogánmi – najobľúbenejším TORNADO, ktorý je najdlhší raftovací tobogán s vodným vírom v Strednej Europe.

            No a potom čakal iba návrat domov a milé a pekné spomienky. Ale toto ešte raz môžete zažiť na našej stránke školy  - nech sa páči na FOTOALBUM, alebo kliknite sem.

             

            Mgr. Hromjaková Eva

        • Mladí delegáti zo školských lavíc opäť rokovali
          • Mladí delegáti zo školských lavíc opäť rokovali

                 Volebné zasadnutie Snemu delegátov Krajského centra Študentskej rady stredných škôl Slovenskej republiky so sídlom v Trenčíne sa konalo dňa 10. marca  2014 v čase od 10:00 hod v Kongresovej sále Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne. Na zasadnutie bol pozvaný aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja p. Jaroslav Baška, ktorý sa prihovoril k zástupcom študentov (viď video zo zasadnutia). Účasť na zasadnutí potvrdil poslanec NR SR Martin Poliačik, podpredseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Richard Takáč a poslanci TSK. 

            Za našu školu sa na zasadnutí zúčastnil študent Štefan Ptáček z 3.ŠA, ktorý je predsedom študentského palamentu na našej škole.

            VG

             

             

        • Dominika je späť
          • Dominika je späť

                 ACAPULCO - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa teší zo štvrtého turnajového titulu na okruhu WTA v kariére. Nasadená jednotka Cibulková si vo finále turnaja v mexickom Acapulcu poradila s nenasadenou Američankou Christinou McHalovou v dramatickom trojsetovom súboji 7:6 (3), 4:6, 6:4. Stretnutie trvalo bez piatich minút tri hodiny a víťazka premenila štvrtý mečbal pri svojom podaní.

            Vo svetovom ženskom renkingu vo dvojhre bude v pondelok figurovať najvyššie v kariére na 11. mieste. Doteraz bolo jej maximom 12. miesto. Finále v Acapulcu bolo pre 24-ročnú Slovenku desiate na ženskom profesionálnom okruhu, do víťazného konca dotiahla aj tie v Moskve 2011, Carlsbade 2012 a Stanforde 2013. V tomto roku sa zverenkyňa fedcupového kapitána Mateja Liptáka prebojovala ako prvá slovenská hráčka aj do finále grandslamového turnaja Australian Open v Melbourne.

            Podľa databázy Tenisovej asociácie žien finálový triumf nad McHalovou bol pre Cibulkovú tristým víťazným stretnutím vo dvojhre na hlavnom okruhu WTA (bilancia 300:194). Vo vzájomnej zápasovej histórii s 21-ročnou McHalovou (70. v rebríčku) Slovenka zvýšila svoje vedenie už na 3:0. Mladú Američanku zdolala aj v roku 2011 na tvrdom povrchu v Stanforde a o rok neskôr na antuke v Bruseli.


            Read more: http://sportky.topky.sk/c/120526/skvela-cibulkova-bojovala-takmer-tri-hodiny-v-acapulcu-ziskala-uz-stvrty-titul#ixzz2uonzuPxs

             

            Gratuľujeme Dominika a prajeme veľa, veľa úspechov smiley

        • O POHÁR PRIMÁTORA MESTA TRENČIANSKE TEPLICE
          • O POHÁR PRIMÁTORA MESTA TRENČIANSKE TEPLICE

                 Dňa 14. februára 2014, na Valentína sa uskutočnil už dvanásty ročník turnaja „O pohár primátora mesta Trenčianske Teplice“ v stolnom tenise“. Organizátora - Súkromné športové gymnázium Trenčianske Teplice príjemne prekvapil a potešil rekordný počet účastníkov – 110 hráčov. Turnaj otvoril nositeľ mena putovného pohára a celého podujatia primátor mesta Trenčianske Teplice Štefan Škultéty. Osobitne poďakoval hlavne organizátorom a pedagógom SŠG Trenčianske Teplice za prípravu tohto náročného podujatia. Vedeniu školy poďakoval za podporu a aktívnu prácu v našom meste a regióne v oblasti športu. Na záver vyslovil prianie, aby organizačne prebehol turnaj bez problémov a hráčom poprial pekný športový zážitok, aby sa nezranili a užili si podujatie. Nech zvíťazí najlepší J. Spolu s primátorom sa na otvorení zúčastnili Peter Ďurina – poslanec mestského zastupiteľstva, Jozef Šimun – riaditeľ ZŠ Andreja Bagara Tr. Teplice, Daniel Ježík - zriaďovateľ SŠG Trenčianske Teplice, Ján Hudec st. - zástupca riaditeľa SŠG Tr. Teplice.

                 Po otvorení sa mohlo začať. Na 10 stoloch v dvoch telocvičniach sa hrali skupinové zápasy žiakov vo všetkých vekových kategóriách - najmladšie žiactvo, mladšie žiactvo, staršie žiactvo, dorast. Skupiny, v ktorých súťažilo väčšie množstvo žiakov najprv zápasili medzi sebou a o víťazovi sa rozhodlo v tzv. „pavúkovi“. Panovala súťaživá atmosféra a deti bojovali o prvé miesta, aby mohli byť ich mená zapísané na putovný pohár spojený s touto udalosťou.

             

            Výsledky:

            Dvojhra najmladších žiakov ročník narodenia 1. 1. 2003 a mladší

                                    dievčatá          1. Zuzana Svitanová

                                    chlapci            1. Martin Pšenka

            Dvojhra mladších žiakov ročník narodenia 1. 1. 2001 a mladší

                                   dievčatá           1. Tereza Matúšková

                                    chlapci            1. Jozef Mucha

            Dvojhra starších žiakov ročník narodenia 1. 1. 1999 a mladší

                                    dievčatá          1. Monika Marousková

                                    chlapci            1. Alexander Hudec

            Dvojhra dorastencov ročník narodenia 1. 1. 1996 a mladší

                                    dievčatá          1. Daniela Gurínová

                                    chlapci            1. Filip Čechvala

             

                 Osobitné poďakovanie patrí učiteľom SŠG, hlavne: Jánovi Hudecovi - zástupcovi riaditeľa SŠG pre šport, Jozefovi Mercellovi, Jánovi Hudecovi st., Soni Hudecovej, Kataríne Jurgovej, Soni Nyitraiovej, Silvii Zverbíkovej, Eve Hromjakovej, Valérii Godovičovej, Lukášovi Galovi, Martine Sádeckej, Rastislavovi Mádrovi, Zdeňkovi Molačekovi a všetkým, ktorí pomáhali pri organizácii. Pozri foroalbum, alebo klikni SEM

             

            Teším sa na budúci rok  smiley

        • Florbal - naše dievčatá postúpili
          • Florbal - naše dievčatá postúpili

                 Dňa 30.1.2014 sa naše diavčatá (staršie žiačky) zúčastnili florbalového turnaja v Hornej Súči.

            Na turnaji sa zúčastnili tými : ZŠ Horná Súča

                                                     : SŠG Trenčianske Teplice

                                                     : ZŠ Bezručova  

                                                     : ZŠ Nemšová

             

            Výsledky:  ZŠ  Horná Súča –ZŠ Bezručova        2:1

                            SŠG T. Teplice- ZŠ Nemšová            3:1

                            SŠG T. Teplice- ZŠ Horná Súča         4:1

                            ZŠ  Nemšová  -ZŠ Bezručova           3:1

                            ZŠ  Horná Súča –ZŠ Nemšová          ???

                            SŠG T.  Teplice – ZŠ Bezručova        9:1

             

            Umiestnenie a postup:    1.  SŠG T. Teplice

                                                               2.  ZŠ Nemšová

             

            Reprezentovali nás: Andrea Paksiová, Ida Papierniková, Ivana Obetková, Barbora Šedivá, Radka Kaššová a Xénia Škultétyová

            Pozri fotoalbum, alebo klikni TU

             

            Gratuľujeme a držíme palce v ďalšom kole :-)

        • MELBOURNE - Dominika je vo skvelej forme
          • MELBOURNE - Dominika je vo skvelej forme

            MELBOURNE - Slovenská tenistka a naša žiačka Dominika Cibulková postúpila prvý raz v kariére do štvrťfinále dvojhry na Australian Open v Melbourne. V pondelkovom súboji osemfinálového 4. kola na tomto prvom grandslamovom turnaji sezóny zdolala Cibulková (20.) trojku tohto prestížneho podujatia aj svetového rebríčka Rusku Mariu Šarapovovú 3:6, 6:4, 6:1.

            V zápase viacerých zvratov a stratených podaní 24-ročná Slovenka mala v treťom sete pevnejšie nervy a presnejšiu ruku ako o dva roky staršia držiteľka kompletného Grand Slamu Šarapovová. Pri servise súperky Cibulková premenila druhý mečbal, keď Šarapovovej bekhend skončil tesne za postrannou čiarou. Ruska urobila v celom zápase až 45 nevynútených chýb, zatiaľ čo slovenská hráčka iba 28 a to bol podstatný rozdiel.

            Cibulkovej súperkou vo štvrťfinále bude Rumunka Simona Halepová (mimochodom víťazka TEJT U16 "School Lobik 2005" v Trenčianskych Tepliciach ). Nasadená jedenástka Halepová si poradila so skúsenou Srbkou Jelenou Jankovičovou, osmičkou "pavúka", 6:4, 2:6, 6:0. Zverenka fedcupového kapitána SR Mateja Liptáka Cibulková má už v Melbourne istú prémiu 270 000 AUD a 430 bodov do rebríčka WTA.

            Podľa prepočtovej verzie svetového ženského renkingu by sa po víťazstve nad Šarapovovou mala zo súčasného 24. miesta posunúť na 20. priečku, kde nebola od 24. augusta 2013. Zatiaľ najvyššie bola dvanásta.

            Dominika gratulujeme a držíme palce vo Štvrťfinále smiley


            Read more: http://sportky.topky.sk/c/118655/video-skvela-cibulkova-zdolala-sarapovovu-a-je-vo-stvrtfinale#ixzz2r1IFbGJg

        • Našim juniorom sa v Austrálii darí
          • Našim juniorom sa v Austrálii darí

            MELBOURNE - Talentovaná slovenská tenistka a žiačka našej školy Tereza Miháliková sa prebojovala už do osemfinále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V 2. kole si poradila s Novozélanďankou Rosie Chengovou v troch setoch 6:4, 3:6 a 6:1. Ďalší náš úspešný študent Alex Molčan nestačil v 2. kole na Cyperčana Petrosa Chrysochosa, ktorému podľahol v troch setoch 7:6 (3), 6:7 (2) a 2:6.

            Juniorky - dvojhra - 2. kolo:

            Tereza MIHÁLIKOVÁ (SR) - Rosie Chengová (N. Zél.) 6:4, 3:6, 6:1

            juniori - dvojhra - 2. kolo:

            Petros Chrysochos (Cypr.) - Alex MOLČAN (SR) 6:7 (3), 7:6 (2), 6:2


            Read more: http://sportky.topky.sk/c/118705/mihalikova-do-osemfinale-dvojhry-junioriek-molcan-neuspel#ixzz2r1CuoJKw

             

            Gratuľujeme a Terezka držíme palce v ďalšom kole

             

        • Futbal - staršie žiačky
          • Futbal - staršie žiačky

                 Dňa 17. 1. 2014 sme sa zúčastnili prvého kola vo futbale starších dievčat. Dievčatá aj keď tesne, ale vybojovali prvé postupové miesto. Gratulujeme.

            Výsledky:

             

            SŠG Teplice – ZŠ Omšenie – 2:1

             

            ZŠ Omšenie – ZŠ Motešice – 2:1

             

            ZŠ Motešice – SŠG Teplice – 0: 10

             

            Umiestnenie:   1. SŠG Trenčianske Teplice

                                    2. Omšenie

                                    3. Motešice

             

            Za vzornú reprezentáciu školy ďakujem : Brankár – Paksiová – Obetková, Papierniková, Gábrišová, Šedivá, Škultétyová.

             

             

            Jurgová

        • PRIJÍMACIE SKÚŠKY
          • PRIJÍMACIE SKÚŠKY

            SME ŠKOLA, KTORÁ SPÁJA ŠPORT A VEDOMOSTI

            Súkromné športové gymnázium v Trenčianskych Tepliciach  vyhlasuje termín konania

            PRIJÍMACÍCH TALENTOVÝCH SKÚŠOK,

            dňa  08.04.2014 o 08,30 hod v priestoroch Súkromného športového gymnázia v Trenčianskych Tepliciach.

            AKO SA STAŤ NAŠIM ŽIAKOM ?

            Zákonný zástupca žiaka podá prihlášku na riaditeľstve ZŠ, ktorú navštevuje  do 20.02.2014, ktorú následne  ZŠ odošle na našu školu.

             

            ČO JE POTREBNÉ SPLNIŤ  ?

            Všeobecné pohybové testy:

            1. Beh na 30 m
            2. Sed - ľah 2 min
            3. Hod plnou loptou
            4. Štvorskok
            5. Beh na 800 m - dievčatá, 1000 m-chlapci

            Špeciálne pohybové testy : podľa druhu športu
            napríklad : tenis................vejár, kružidlo
                              futbal..............slalom na čas, a pod.

             

            KRITÉRIA NA  PRIJÍMACIE  SKÚŠKY:

            - vyhovujúce výsledky talentovej skúšky z pohybového testu

            - výborný zdravotný stav (potvrdený telovýchovným lekárom)

            - vyhovujúci výsledok psychologického testu

            - prospech, ktorý dáva predpoklad zvládnuť gymnaziálne štúdium

             

            Tak príďte spojiť šport so štúdiom  -  Sme škola, ktorá spája šport a vedomosti

            Kontaktná osoba pre nábor študentov :     Mgr. Hromjaková Eva,  mobil 0905 150 064

            SŠG Trenčianske Teplice, SNP / 6, tel./fax :  032 655 2677, e-mail : sekretariat@sportovegymnazium.sk

             

            www.sportovegymnazium.sk

        • NEMŠOVÁ - NAŠE ŽIAČKY SUVERÉNNE POSTÚPILI ĎALEJ
          • NEMŠOVÁ - NAŠE ŽIAČKY SUVERÉNNE POSTÚPILI ĎALEJ

                 Dňa 10. 12. sa v Nemšovej uskutočnilo obvodné kolo vo futbale mladších žiačok. Naše hráčky predviedli výborný výkon a súperky hravo porazili a postúpili do okresného finále, kde im budeme držať palce.

            Výsledky:

            SŠG- Motešice: 8:0

            SŠG- Cirkevná škola Nemšová: 5:0

            SŠG- Základná škola Trenčianska Teplá: 4:0

             

            Reprezentovali nás: Ajlin Dvorská, Sophia Gabrišová, Andrea Paksiová, Ida Papierniková, Daša Sedláková a Anna Štroffeková

            Gratulujeme

            Fotky si pozrite vo fotoalbume, alebo kliknite TU

        • VIANOČNÝ TURNAJ na Mikuláša
          • VIANOČNÝ TURNAJ na Mikuláša

                 5.12.2013 sme usporiadali pre žiakov nášho gymnázia vianočný turnaj v stolnom tenise. Turnaj mal výbornú úroveň. Hráči predviedli solídnu úroveň a potvrdili, že stolný tenis na našej škole je veľmi populárny a kolektívny šport.

            Výsledky:

            Chlapci:  1. miesto- Patrik Sedlák

                           2. miesto- Tomáš Hričo

                           3. miesto- Štefan Ptáček

                           4. miesto- Patrik Jelínek

            Dievčatá: 1. Miesto: Xénia Škultétyová

                             2. miesto: Daša Sedláková

                             3. miesto: Anna Štroffeková

                             4. miesto: Ivana Obetková

             

            Fotky z podujatia si môžete pozrieť vo fotoalbume, alebo kliknite TU

      • Kontakty

        • Súkromná stredná športová škola
        • sekretariat/tel-fax:
          +421 32 655 2677
          +421 911 552 677
          sekretariat@sportovegymnazium.sk

          riaditeľ: +421 911 410 034
          riaditel@sportovegymnazium.sk




          zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
        • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice
          914 51 Trenčianske Teplice
          Slovakia
        • 37922866
        • 2022074615
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje