NOVINKY

    • Novinky

          • Deň študenstva

            17. november je známy ako Deň študentstva a ako najlepšie osláviť takýto deň na športovej škole? No predsa ŠPORTOM!!! A tak sme sa v piatok, 16. novembra, všetci stretli v telocvični a zahájili sme veľké zápolenie našich žiakov v basketbale a flórbale.

             

            Účasť žiakov bola veľká a tak sme sa mohli pustiť do pripravovanej zábavy. Dievčat bolo menej ako chlapcov a preto sme vytvorili len dve družstvá, ktoré sa proti sebe v zápasoch postavili.

            Kapitánkou prvého družstva sa stala Xénia Škultétyová a jej spoluhráčkami boli Alica Rusová, Ema Matušková, Sophia Gabrišová  a Daša Sedláková.

            Druhé družstvo viedla Petra Helbichová a jej vedeniu podliehali Ida Papierniková, Ivana Obetková, Anna Štroffeková a Aďa Paksiová.

            Z chlapcov sa nám podarilo zostaviť až štyri družstvá, ktoré sme sa snažili rozložiť tak, aby boli čo najvyrovnanejšie.

            Prvé družstvo viedol Radek Zemaník a jeho spoluhráčmi boli Jozef Matúš Marček, Tomáš Kováč, Jakub Tomeček a Alex Gavenda.

            V druhom družstve hrali Mário Franko, Michal Matyus, Mário Pisch a Marek Kapša pod vedením Simona Tomáša.

            Kapitánom tretieho družstva, ktoré tvorili Róbert Prostredník, Rastislav Drevený, Lukáš Fiala, Štefan Ptáček a Erik Myšák, sa stal Tomáš Hričo.

            Vo štvrtom družstve, ktorého kapitánom bol Adam Hudec, hrali Milan Beňadik, Martin Krištof, Patrik Meliš a Marko Sýkora.

            Ešte pred tým, ako sa začalo hrať, bolo potrebné sa rozcvičiť. Ale keďže šlo o špeciálny deň, aj rozcvička musela byť špeciálna.

            Spolu s trénerom sa dievčatá aj chlapci zoznámili s tým, ako to vyzerá na takom vzpieračskom tréningu.

            S pomocou činiek, ktoré sa veľmi podobali na tie vzpieračské, boli však oveľa ľahšie, si vyskúšali rôzne cviky, ktoré pre nich síce neboli úplne nové, ale takto ich ešte určite nerobili.

            Žiaci poctivo robili rôzne drepy, zdvíhali činky nad hlavu, dávali si ich dokonca aj za hlavu a všeličo iné. Síce sa spočiatku všetci pozerali na činky trochu zhrozene, ale nakoniec ich to prešlo a takmer všetci si túto aktivitu pochvaľovali.

            Po dobrom rozcvičení a zohriatí tela sa mohlo prejsť na zápasy. Najprv prebehli „bitvy“ v basketbale.

                        Ako prvé sa proti sebe postavili družstvá dievčat. Zohrali proti sebe dva zápasy. Dievčatá sa veľmi snažili, dokonca padla aj jedna „trojka“.

                        V prvom zápase vyhralo družstvo Petry Helbichovej. Výsledok bol pre družstvo Xénie veľmi nepriaznivý, prehrali v pomere 20:0.

                        Druhý zápas bol priaznivejší pre druhé družstvo, vyhrali 6:5.

                        Keďže obe družstvá získali po bode, rozhodlo skóre, ktoré viac prialo Petrinu tímu.

                        Potom sa do basketbalu pustili chlapci. Každé družstvo odohrali tri zápasy, ktoré rozhodli o víťazovi.

                        V prvom zápase sa stretlo družstvo pod vedením Radeka Zemaníka a družstvo pod vedením Tomáša Hriča. Z tohto zápasu vyšlo víťazne druhé družstvo, ktoré vyhralo 6:22.

                        Druhé zápolenie sa odohralo medzi tímami kapitánov Simonom Tomášom a Adamom Hudecom. Tu sa, vďaka výsledku 2:6, stalo víťazným družstvo Adama Hudeca.

                        Po krátkej prestávke sa na ihrisko znovu postavilo mužstvo Adama Hudeca, ktoré zohralo tuhý zápas proti mužstvu Radeka Zemaníka. Vyhrať sa mu však nepodarilo, jeho tím získal len dva body, zatiaľ čo hráči okolo Radeka nastrielali až 14 bodov.

                        Oddýchnutí hráči kapitánov Tomáša a Hriča sa pustili do tuhého boja. Úspešnejší však boli hráči Simona Tomáša, ktorým sa podarilo získať desať bodov.

                        V poslednom zápase sa stretol tím Tomáša Hriča a Adama Hudeca. V tomto zápase sa odohral jeden z najkrajších momentov celého dňa. Tomáš Fiala, najmenší účastník zápasov, sa hry veľmi nezúčastňoval, napriek tomu, že sa veľmi snažil. Keď však jeho družstvo malo strieľať trestné, vybral ho kapitán, aby sa pokúsil získať body pre tím on. Bola to pekná ukážka toho, ako sa deti na našej škole majú radi a ako si pomáhajú.

                        Po skončení basketbalových zápasov prišiel na rad flórbal. Najprv sa pripravili dievčatá, ktoré boli po pozeraní na zápasy chlapcov oddýchnuté a plné chuti vyhrať. Kapitánka Xénia chcela získať výhru aspoň teraz.

                        Do brankárskych úborov sa obliekli Ema Matušková a Andrea Paksiová. Dievčatá opäť bojovali tuho, snažili sa, ako len vládali. Xénia chcela veľmi vyhrať, ale opäť sa jej to nepodarilo.

                        Prvý zápas medzi dievčatami skončil remízou 1:1. V druhom už bol úspešnejší tím Petry Helbichovej, ktorý nastrieľal tri góly. Dievčatám okolo Xénie sa podarilo vsietiť len dva.

                        Po dievčatách sa k slovu, lepšie povedané k lopte, dostali opäť chlapci. Prvé družstvo, pod vedením Radeka Zemaníka, si za brankára vybralo Tomáša Kováča. V tíme Simona Tomáša sa stal brankárom Michal Matyus, v tíme Tomáša Hriča Drevený a v družstve Adama Hudeca Martin Krištrof.

                        V prvom zápase sa stretli tímy Zemaníka a Hudeca. Lepší sa v tomto prípade ukázali hráči Radeka Zemaníka. Vyhrali o jeden gól v pomere 3:2.

                        Pripravovať sa začali brankári Matyus a Drevený. Prvý menovaný sa ukázal ako veľmi šikovný brankár, pretože sa mu podarilo chytiť všetky stretli a jeho tím teda nedostal ani jeden gól. Naopak tím Tomáša Hriča dostal až päť gólov.

                        Matyus sa pokúsil v ďalšom zápase zopakovať svoj perfektný výkon, ale to sa mu už nepodarilo. Proti tímu Adama Hudeca nemal šancu a pustil za svoj chrbát tri strely. Naopak jeho súper v bráne, Martin Krištof, si udržal čisté konto.

                        Posledný zápas odohrali družstvá Radeka Zemaníka a Tomáša Hriča. Viac sa darilo hráčom prvého tímu, ktorí nastrieľali štyri góly. Druhé družstvo sa tiež nažilo, v sieti však skončili len dve strely.

            Po ťažkých súbojoch na ihrisku sa žiaci dostali vytúženej odmeny. Slávnostne sme vyhlásili výsledky a každé družstvo získalo diplom, ktorý im už bude navždy pripomínať príjemný deň, ktorý spolu strávili.

            U dievčat bolo najúspešnejšie družstvo Petry Helbichovej, ktorému sa podarilo vyhrať v oboch disciplínach.

            U chlapcov sa poradie menilo. V basketbale sa na prvom mieste umiestnili hráči okolo kapitána Tomáša Hriča. Druhé miesto zaujal kapitán Radek Zemaník, tretie patrilo tímu Adama Hudeca a na poslednom, štvrtom mieste skončil tím Simona Tomáša.

            Vo florbale bolo najúspešnejším družstvom to, ktoré viedol Radek Zemaník. Diplom za druhé miesto prevzal Tomáš Hričo, za tretie Simon Tomáš a za štvrté Adam Hudec.

            Všetkým srdečne gratulujeme a dúfame, že si to v podobnom zložení zopakujeme aj o rok!

             

            Mgr. Silvia Zverbíková

             

            pozri fotalbum

        • Medzi ocenenými aj naša žiačka
          • Medzi ocenenými aj naša žiačka

            Dňa 14.11.2012 minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Dušan Čaplovič ocenil žiakov a študentov za úspechy v predmetových olympiádach a športových súťažiach. Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva si 14. novembra 2012 prevzalo z rúk ministra Dušana Čaploviča Pamätné listy sv. Gorazda 72 žiakov z celého Slovenska. Ocenení boli za úspešnú reprezentáciu na medzinárodných predmetových olympiádach, športových a vedomostných súťažiach. Slávnostné odovzdávanie sa uskutočnilo v bratislavskom hoteli Bôrik.

            Medzi ocenenými bola aj žiačka našej školy Trezka Mihaliková. Ocenenie získala za prvenstvo na Majstrovstvách sveta družstiev v tenise, v kategórii do 14 rokov.

             

            Gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

             

            pozri fotalbum

             

             

             

             

        • Okresné kolo vo futsale
          • Okresné kolo vo futsale

            Stredu 14.11.2012 sa v Trenčíne konalo okresné kolo vo futsale.

             

            Výsledky:

            Dopravná akadémia TN - SŠG Trenč. Teplice         3 : 1            Gól : Krištof

            S G Futurum TN - SŠG Trenč. Teplice                    0 : 1           Gól : Krištof

            SOŠ let. – techn. TN - SŠG Trenč. Teplice              0 : 3           Góly : Krištof 3

             

            Naši žiaci odohrali výborný turnaj. Postup mali na dosah, ale proti bol rozhodca.

            Aj napriek tomu ďakujeme hráčom za predvedenú hru a vzornú reprezentáciu našej školy.

             

            Reprezentovali nás žiaci :

            Beňadik, Čaprnka, Franko, Hričo, Kristof, Mátyus, Prostredník, Revák, Šmurka, Tomáš

             

            Mgr. Ján Hudec, ml. 

             

            Pozri fotoalbum

        • Okresné kolo v basketbale
          • Okresné kolo v basketbale

            Piatok 9.11.2012 sa v Hornom Sŕni uskutočnilo okresné kolo v basketbale. Naši chlapci podali výborný výkon a zaslúžene vyhrali a postúpili do finále okresného kola. Najlepším strelcom a hráčom celého turnaja sa stal Drevený Rastislav.

             

            Výsledky:

            SŠG Trenčianske Teplice - Horné Sŕnie                11:8

            SŠG Trenčianske Teplice - Nemšová                    45:3

            SŠG Trenčianske Teplice - Trenčianska Teplá       35:3

             

            Reprezentovali nás: Drevený, Meliš, Pisch, Sýkora, Tomáš, Hričo

            Gratulujeme k úspechu.

             

            pozri fotoalbum

             

        • Vybíjaná
          • Vybíjaná

            Dňa 6.11.2012 sa v Omšení konalo okresné kolo vo vybíjanej. Pre našu školu to bola premiéra. Reprezentovali nás dievčatá v zložení Helbichová, Matúšková, Papierniková, Škultétyová, Štroffeková, Obetková, Oravcová, Sedláková, Paksiová

             

            Výsledky:

            ŠŠG Trenčianske Teplice – Omšenie

            1. zápas       6:9

            2. zápas       5:5

             

            SŠG Trenčianske Teplice – ZŠ Tr. Teplice

            1. zápas       9:3

            2. zápas       8:4

             

             

            Za reprezentáciu našej školy Vám ďakujeme.

             

            pozri fotoalbum

             

        • Okresné kolo v stolnom tenise
          • Okresné kolo v stolnom tenise

            Dňa 30.10.2012 sa v ZŠ Kubrá uskutočnilo okresné kolo v stolnom tenise. Súťažili trojčlenné družstvá, podľa pravidiel stolneho tenisu.

            Výsledky:

            Dievčatá:

            1. miesto .......... Piar. gym. Trenčín

            2. miesto ......... SŠG Trenčianske Teplice

            3. miesto .......... ZŠ Tr. Teplá

            Chlapci:

            5. miesto ..........SŠG Trenčianske Teplice

             

            Dievčatá v zostave Škultétyová, Matúšková, Štroffeková, Sedláková podali výborné výkony a zaslúžene skončili na 2. mieste z 15 škôl. Chlapci v zložení Myšák, Fiala, Gavenda zo 16 prihlásených škôl skončili na peknom 5. mieste.

             

            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy

        • Florbal
          • Florbal

            Dňa 16.10.2012 sa v Trenčíne konalo obvodné kolo vo florbale.

            Výsledky:   Gymnázium Ľ.Štúra  -  SŠG Trenčianske Teplice      4:1

                             Gól: Hrušík Lukáš

                             SOŠ - podnikanie  -  SŠG Trenčianske Teplice          3:1

                             Gól: Švec Jozef

             

            Naši žiaci predviedli sympatický výkon. Zlíhali však v koncovke, kde zahodili veľké množstvo šancí. Aj napriek tomu im nemožno uprieť snahu.

             

            Reprezentovali nás:  Hrušík, Švec, Hudec, Franco, Simon, Beňadik, Drevený

             

            Ďakujeme 

             

            pozri fotoalbum

        • Futbal, okresné kolo
          • Futbal, okresné kolo

            Dňa 9.10.2012 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola vo futbale v Trenčíne.

            Výsledky:

            SŠG Trenčianske Teplice - SOŠ Letecko-technická         3:0,         

            Góly:  Zotenko, Beňadik, Prostredník

            SŠG Trenčianske Teplice - Dopravná akadémia              1:5,         

            Góly:  Beňadik

             

            Clapci podali spoľahlivé výkony. Na postup to však nestačilo. Napriek tomu ďakujeme našim žiakom za vzornú reprezentáciu našej školy.

             

            Ďakujeme:

            Drevený, Franko, Beňadik, Sýkora, Simon, Tomeček, Hudec, Zotenko, Mátyus, Krištof, Čaprnka, Prostredník

             

             

          • Cezpoľný beh

                  Dňa 25.9.2012 sa naši žiaci zúčastnili v Trenčíne na Ostrove Cezpoľného behu. Našu školu reprezntovali a následne sa umiestnili títo žiaci,

             

            Dievčatá:

            1) Petra Helbichová........19. miesto

            2) Xénia Škutétyová........24. miesto

            3) Ida Papierniková.........26. miesto 

             

            Chlapci:

            1) Mário Franko..............12. miesto

            2) Tomáš Hričo...............22. miesto

            3) Rastislav Drevený.......24.miesto

             

             

            Za reprezentáciu našej školy im ďakujeme a do budúceho roku potrénujeme.smiley

             

             

        • Začiatok školského roka 2012/2013
          • Začiatok školského roka 2012/2013

                Oznam pre žiakov Súkromného športového gymnázia v Trenčianskych Tepliciach. Súkromné športové gymnázium v Trenčianskych Tepliciach oznamujeme všetkým svojim žiakom, že otvorenie školského roka 2012/2013 bude dňa 3. septembra /v pondelok/ o 9.oo hod. v budove školy.

        • Testovanie športovej talentovanosti
          • Testovanie športovej talentovanosti

                    Súkromné športové gymnázium v Trenčianskych Tepliciach Vás pozýva na testovanie športovej talentovanosti  žiakov základných a stredných škôl v rôznych športoch, ktoré sa bude konať  30.8.2012 o 09:00 hod. v priestoroch našej školy.

            Zároveň v tento deň prebehne náhradný termín prijímacích skúšok pre žiakov z 1. a 2. kola prijímacích talentových skúšok

             

            Kritéria na prijatie:

            - vyhovujúce výsledky talentovej skúšky z pohybového testu

            - výborný zdravotný stav (potvrdený telovýchovným lekárom)

            - vyhovujúci výsledok psychologického testu

            - prospech, ktorý dáva predpoklad zvládnuť gymnaziálne štúdium

            Všeobecné pohybové testy:

            1. Beh na 30 m
            2. Sed - ľah 2 min
            3. Hod plnou loptou
            4. Štvorskok
            5. Beh na 800 m - dievčatá, 1000 m-chlapci

            Špeciálne pohybové testy : podľa druhu športu
            napr. tenis: vejár, kružidlo
            futbal: slalom na čas, a pod.

            Čo ponúkame :

            Súkromné športové gymnázium v Trenčianskych Tepliciachdáva príležitosť mladým športovým talentom spojiť štúdium so športom až do maturity. Menšie počty žiakov v triedach umožňujú individuálnejší a intenzívnejší prístup k výchove a vzdelávaniu žiakov. Pripraviť študenta tak, aby pokračoval v štúdium na FTVŠ alebo iných VŠ. Sme škola, ktorá spája šport a vedomosti. Výučba všetkých predmetov prebieha ako na iných gymnáziach.

            Školné :

            T E N I S .................................... 96,- EUR / mesačne

            Týždňový blok obsahuje:

            8 hod. tenisu, 2 hod. kondičky, 2 hod. TV, (pohybová príprava) a 2. hod. plávania

            S T O L N Ý T E N I S ................................ 25,- EUR / mesačne

            Týždňový blok obsahuje:

            4 hod. stolného tenisu, 2 hod. kondičky, 2 hod TV (pohybová príprava), 2 hod. plávania

            F U T B A L, aj ženský ................................ 25,- EUR / mesačne

            Týždňový blok obsahuje:

            4 hod. futbalu , 2 hod. kondičky, 2 hod TV (pohybová príprava), 2 hod. plávania

            Ako postupovať :

            Stačí, ak sa zákonný zástupca telefonicky spojí s kontaktnou osobou pre nábor študentov. Tá sa postará o všetky náležitosti potrebné pre vyplnenie a poslanie prihlášky na našu školu.

            Kontakt :

            Mobil: 00421 905 454 647, 00421 903 451 982

            E-mail: sport.skola@zoznam.sk

            Tel/Fax: 00421 32 655 26 77, 00421 903 451 982

             

            TEŠÍME SA NA VÁS

            smiley

        • Rybáriková získala titul vo Washingtone - GRATULUJEME
          • Rybáriková získala titul vo Washingtone - GRATULUJEME

                 WASHINGTON - Slovenská tenistka a naša žiačka Magdaléna Rybáriková získala tretí titul na okruhu WTA, keď suverénnym spôsobom triumfovala na turnaji vo Washingtone. Vo finále po výbornom koncentrovanom výkone deklasovala najvyššie nasadenú Rusku Anastasiu Pavľučenkovovú za 66 minút 6:1 a 6:1. Rybáriková vylepšila svoju singlovú finálovú bilanciu na hlavnom profesionálnom okruhu na 3:1. V roku 2009 triumfovala na tráve v anglickom Birminghame, vlani sa tešila z prvenstva na harde v americkom Memphise. V dueli o titul ťahala za kratší koniec iba jediný raz, v septembri 2011 Kuang-čou, kde podľahla Juhoafričanke Chanelle Scheepersovej.

            Vďaka triumfu v metropole USA zinkasuje prémiu 37 000 dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne 280 bodov. V jeho novom vydaní by sa mala posunúť zo 102. na 65. miesto.

            Rybáriková sa postarala o tretí tohtoročný slovenský titul na WTA Tour, Daniela Hantuchová vo februári obhájila vlańajšie prvenstvo v thajskej Pattayi, Dominika Cibulková v júli zdvihla nad hlavu cennú trofej v kalifornskom Carlsbade.

            Rybáriková od úvodných minút duelu na dvorci dominovala. V prvom sete si po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:0, v šiestom geme opäť prelomila podanie súperky a prvý set získala jasne vo svoj prospech. Slovenská trojka ťažila zo skvelého podania, umne menila rytmus hry a neumožnila Pavľučenkovovej diktovať tempo. Aj druhé dejstvo bolo jasne v réžii Rybárikovej, ktorá robila minimum nevynútených chýb. Po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 4:1, v siedmom geme premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal a pripísala si na konto najväčší úspech v tejto sezóne.

            Rybáriková po triumfe vo Washingtone žiarila spokojnosťou. "Som veľmi rada, že sa mi podarilo získať tretí titul na okruhu WTA. Vo finále som hrala uvoľnene, sústredila som sa na každú loptičku. Vychádzalo mi všetko, na čo som siahla. Počas celého týždňa som vo Washingtone predvádzala veľmi dobrý tenis. Na Pavľučenkovovú som ušila účinnú taktiku. Ona má rada, keď hrá niekto priame údery, vtedy to dokáže veľmi zrýchliť. Ja som však umne menila rytmus hry, mixovala som údery a nedovolila som súperke rozvinúť jej agresívnu hru. Počas celého zápasu som veľmi dobre servovala i returnovala, pri mojom podaní mala Anastasia veľmi málo šancí. Nedávala som jej dnes veľa darčekov, v dôležitých momentoch som dokázala pritvrdiť a zatlačiť ju, čo bol kľúč k úspechu," povedala Rybáriková.

            Piešťanská rodáčka prešla celým turnajom ako nôž maslom. "Prvýkrát som získala titul bez straty setu, čo ma veľmi teší. Ani jeden zápas nebol ľahký, no hrala som svoju hru a nevnímala som okolie. Finále som vyhrala jednoznačne, takže veľká spokojnosť. Som šťastná, že po nepríjemnom zranení, ktoré som utrpela počas Roland Garros, som sa postupne dostala do dobrej formy. Potrebovala som sa chytiť. Začína sa prejavovať spolupráca s novým trénerom Eduardom Nicolasom, ktorý mi veľmi pomohol. Po postupe do finále vo Washingtone som sa odhlásila z kvalifikácie na turnaj v Montreale. Ak nedostanem na niektoré z nasledujúcich podujatí WTA voľnú kartu, najbližšie sa zrejme predstavím v súťažnom zápase až v kvalifikácii na US Open v New Yorku," dodala Rybáriková.

            Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Anastasia Pavľučenkovová (1-Rus.) 6:1, 6:1

            Čítajte viac: http://sportky.topky.sk/c/91589/rybarikova-ziskala-bez-straty-setu-titul-vo-washingtone#ixzz22flCOFmS

             

        • Študentská akadémia
          • Študentská akadémia

                    Z príležitosti ukončenia školského roka 2011/2012 sa uskutočnila v Súkromnom športovom gymnáziu v Trenčianskych Tepliciach „Študentská akadémia“, dňa 29. 6. 2012. 

                 Žiaci sa prezentovali svojimi prácami z oblasti športu s týmito výsledkami :

             Prezentácia projektov :   1. miesto – Nicolanská Miriam

                                                           2. miesto – Jordán Robert

                                                           3. miesto  - Myšák Erik

                                                           4. miesto  - Matyus Michal

                                                           5. miesto  - Dankanych Daniela

             

            Odovzdané projekty bez prezentácie :       1. miesto -   Šimurka Denis

                                                                                          2. miesto  -  Rusová Alica

                                                                                          3. miesto -   Sedlák Patrik

                                                                                          4. miesto -   Veliký Adam

                                                                                          5.miesto  -   Krištof Martin

                                                                                          6. miesto -   Marček Jozef Matúš 

                 Najlepší študenti boli odmenení hodnotnými cenami riaditeľom školy Mgr. Dušanom Sádeckým, ktoré venoval zriaďovateľ školy p. Daniel Ježík.     Akadémia mala veľmi úspešnú úroveň a študenti sa tešia na ďalší ročník, ktorý sa uskutoční z príležitosti osláv 10. výročia založenia školy.

            Fotky pozri vo fotoalbume

            Spracoval : Mgr. Ján Hudec, ml.

        • Prijímacie talentové skúšky - 2. kolo
          • Prijímacie talentové skúšky - 2. kolo

                 19.06.2012 sa na našej škole konali prijímacie talentové skúšky. Zúčastnilo sa na nich 10 študentov - športovcov, reprezentantov, ktorí preukázali telesnú zdatnosť v týchto disciplínach:
            - sed - ľah / za dobu 2 min
            - 30 m šprint
            - 800 / 1000 m vytrvalostný beh ( chlapci / dievčatá )
            - štvorskok
            - hod 2-kg plnou loptou

             

            Pozri fotoalbum.

            ---
            Mgr. Eva Hromjakova

        • 2. kolo prijímacích (talentových) skúšok a kritéria prijatia
          • 2. kolo prijímacích (talentových) skúšok a kritéria prijatia

                 Súkromné športové gymnázium Trenčianske Teplice Vás pozýva na 2. kolo prijímacích (talentových)   skúšok pre žiakov 5. až 9. ročníka ZŠ pre nový školsky rok 2012/2013, ktoré sa uskutoční 19.6.2012 o 8:30 hod. v priestoroch školy.

                  Škola dáva príležitosť mladým športovým talentom, spojiť štúdium so športom až do maturity. Menšie počty žiakov v triedach umožňujú individuálnejší prístup k vzdelávaniu  a  lepšiu kvalitu  tréningového procesu o čo sa starajú kvalifikovaní učitelia a športoví tréneri.

                  Žiakmi školy sú aj profesionálni športovci a reprezentanti  SR, ako Dominika Cibulková (tenis), Magda Rybáriková (tenis), Peter Bezuška (ľadový hokej) a ďalší, ktorí  sú vynikajúcim príkladom a vzorom.

            KRITÉRIA NA PRIJÍMACIE SKÚŠKY

            • vyhovujúce výsledky talentovej skúšky z pohybového testu
            • výborný zdravotný stav (potvrdený telovýchovným lekárom
            • vyhovujúci výsledok psychologického testu
            • prospech, ktorý dáva predpoklad zvládnuť gymnaziálne štúdium

            Všeobecné pohybové testy :

            1. Beh na 30 m

            2. Sed – ľah 2 min.

            3. Hod plnou loptou

            4. Štvorskok

            5. Beh na 800 m - dievčatá, 1000 m – chlapci

            Špeciálne pohybové testy :

            podľa druhu športu :

            tenis a stolny tenis: vejár, kružidlo

            futbal : slalom na čas a pod.

            AKO SA STAŤ NAŠIM ŽIAKOM?

            Stačí, ak sa zákonný zástupca telefonicky spojí s kontaktnou osobou pre nábor študentov našej školy.

            STE TU SPRÁVNE, SME TU PRE VÁS

            Kontakt :

            Mobil:   00421 905 150 064 ..... Mgr. Eva Hromjaková, kontaktná osoba                                                                                                                  

                                                                         TEŠÍME SA NA VÁS

            smiley

             

        • Užitočná beseda
          • Užitočná beseda

                 Z príležitosti MDD - l. júna 2012 sa uskutočnila v Súkromnom športovom gymnáziu v Trenčianskych Tepliciach beseda s vybranými športovcami rôznych športových odvetví. Prišli známe osobnosti ako futbalista p. Ďuriš, futbalový tréner p.Nosický, hokejista z Banskej Bystrice p.Kútny, hokejový skaut p. Puliš, stolnotenisová reprezentantka SR Soňa Hudecová, futbalista, cyklista stolný tenista a súčasný kulturista p. Novosedliak. Beseda bola pre žiakov veľmi užitočná a zaujímavá, kde sa pútavou ale aj úsmevnou formou  veľa dozvedeli o ich súčasnom aj minulom živote, športových zážitkoch a dali žiakom aj rady a poučenia a povzbudenia ako dosahovať športové úspechy. Reakcie žiakov:

            Erik Myšák, 4.OA. : "Dňa 1.6. sme mali v škole besedu. Prišli slovenské osobnosti, ako p. Ďuriš, p. Novosedliak, p. Nosický, sl. Hudecová, p. Kútny. Každý z nich povedal niečo o svojom športovom životopise. Celkom sa mi to páčilo. Povedali veľa ponaučení, ale aj sranda bola. Pýtali sme sa veľa otázok. Skoro na všetky nám vedeli odpovedať. Každý pri svojom prejave hovoril, že šport je veľká drina. Pána Novosedliaka sme sa pýtali aké zakázané látky nemôžeme používať, no na túto otázku nám nevedel odpovedať. O Soni Hudecovej sme sa dozvedeli, že keby sa mohla vrátiť do mladosti, tak by asi zmenila šport. Beseda bola dobrá a každý povedal svoje športové zážitky".

            Xenia Skultetyová, 4.OA. : "Dňa 1.6.2012 prišlo 6 úspešných športovcov a trénerov, ktorý nám odpovedali na zaujímavé otázky. Pán PULIŠ,KUTNY, NOSICKY, DURIS, NOVOSEDLIAK a potom HUDECOVA rozprávali, každý o svojom športe ako s nim začali a pokračujú... Najviac sa mi páčilo, ako odpovedali na všetký naše otázkya dávali nám radi ako sa stať dobrým, čestným a poctivím športovcom".

            Janka Stachová, 2.OA. : Bola to zaujímavá beseda veľa sme sa dozvedeli o ich životoch a ich minulosti. Všetci nás očarili, dali nám aj veľké ponaučenia a povzbudili, aby sme dosiahli veľké úspechy vo svojom športe.

            fotky z akcie si pozri vo fotalbume..           

             

        • MATURITY 2012
          • MATURITY 2012

                  V dňoch 21. – 23. mája 2012 sa na Súkromnom športovom gymnáziu v Trenčianskych Tepliciach konali ústne maturitné skúšky- Pred komisie pristúpilo 14 adeptov, pred skúškou dospelosti uspelo 10 v 1. kole. Žiaci maturovali z predmetov slovenský jazyk a literatúry, anglický jazyk, nemecký jazyk, geografia, biológia a základy športovej prípravy.

            Maturitné skúšky prebiehali v zmysle vyhlášky MŠ VVŠ SR a spĺňali podmienky školského zákona. Skúšobné komisie pracovali v pokojnej atmosfére, členovia komisií vyžadovali od študentov analýzy jednotlivých úloh a zaujatie vlastného názoru a pri hodnotení boli objektívni.

            Škola v tomto roku oslavuje 10. výročie svojho otvorenia a zaradenia do siete stredných škôl a tieto maturitné skúšky boli štvrté v histórii školy.

            V krátkom jubileu možno konštatovať, že škola plní poslanie, pre ktoré bola zriadená. Dnes má škola 72 študentov a 19. 6. sa uskutoční 2. kolo prijímacích skúšok a tak pribudnú ďalší študenti. Svoje zameranie sústreďuje na výber talentov rôznych športových odvetví, ale pamätá v svojich športových zámeroch i na deti, ktoré si cez šport hľadajú miesto vo svojom športovom raste s túžbou pracovať na sebe.

            Škola vytvára podmienky na upevňovanie zdravia, zvyšovanie telesnej a duševnej zdatnosti, ako i športovej výkonnosti v modernom a príťažlivom prostredí pod vedením skúsených pedagógov a trénerov.

            Škola si postupne buduje svoje postavenie v rámci celého Slovenska. Na škole študujú už i študenti zo zahraničia - Ukrajiny, Ruska, Rakuska, Nemecka.

        • Fantastická Dominika, zdolala svetovú jednotku
          • Fantastická Dominika, zdolala svetovú jednotku

                  Dominika gratulujeme!! Študentka a veľký vzor našej školy Dominika Cibulková zvíťazila v nedeľňajšom stretnutí osemfinálového 4. kola nad bieloruskou líderkou svetového rebríčka WTA Viktoriou Azarenkovou za 107 minút 6:2, 7:6 (4). Na tomto podujatí ešte nestratila ani set. 

            Na svojom obľúbenom dvorci Suzanne Lenglenovej Cibulková prehrávala 0:1 s brejkom po vstupnej hre s deviatimi zhodami, ale okamžite dosiahla rebrejk a od stavu 2:2 až do konca tohto dejstva si gemy pripisovala už len ona. V druhej časti dosiahla Slovenka sľubný priebežný obrat z 0:2 na 4:2. Následne pustila rivalku na 4:4 a 30:0 na príjme v prospech o rok mladšej Azarenkovej, ale posunula sa na 5:4. Podanie stratila až v jedenástom geme, vzápätí si však nekompromisne vynútila tajbrejk a v ňom navodila rozhodnutie minibrejkovým únikom na 4:2. Druhý mečbal premenila kombináciou dropshotu a bekhendového krížneho obhodenia.

            Pomer "winnerov" a neyvnútených chýb mala Cibulková 28:20, zdolaná 19:25. Slovenka zužitkovala 6 z 11 brejkbalov, Bieloruska iba 4 z 13 takýchto možností. Azarenková zvládla len 11 z 20 zákrokov pri sieti, ku ktorej si ju súperka väčšinou "pritiahla". Víťazku nezastavilo ani to, že platne trafila iba 47 % prvých podaní v porovnaní so 79 %. Cibulková nastrieľala 3 esá (Azarenková žiadne), ale príliš si nepomohla 5 dvojchybami.

            Cibulková si vo štvrťfinále medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska 2012 zmeria sily s úspešnou z neskoršieho nedeľňajšieho zápasu Sloane Stephensová (USA) - Samantha Stosurová (Aus.-6).

            "Azda by som musela byť z inej planéty, ak by mi počas zápasu vzhľadom na vývoj skóre nevyvstali spomienky na Miami. O to viac, keď sa od skóre 6:2, 4:2 začalo črtať čosi podobné. Z tohto pochopiteľného dôvodu som trochu znervóznela a prestala som si chodiť po údery. Je skvelé, že sa mi napokon podarilo zvládnuť koncovku, striasť zo seba tie zväzujúce pocity. Keď súperka viedla 6:5 s brejkom, prízvukovala som si, že musím predvádzať moju hru a tentoraz to dokázať. Som na seba veľmi, veľmi hrdá, že v tajbrejku som si neprestala počínať aktívne. Ona by mi totiž ten zápas nikdy len tak neodovzdala, musela som si ho vyhrať sama," povedala Dominika Cibulková.

            "Proti Stosurovej som už veľmi dlho nehrala a na antuke ešte nikdy. Dobre servuje, snaží sa stavať hru okolo svojho forhendu, v Paríži už bola vo finále. Je to veľmi nepríjemná súperka, ale má svoje veci, ktoré dokáže pokaziť. Ja sa budem snažiť nadviazať na doterajšie výkony a ísť ďalej, cesta je otvorená. Pred troma rokmi som proti Stosurovej nehrala dobre, bolo to na ´harde´ a mne už sa začínali ozývať problémy v podobe únavovej zlomeniny rebra, pre ktorú som neskôr pauzovala, takže ten výsledok zo Stanfordu je skresľujúci. Teraz som zdravotne v pohode, musím si zaklopať, všetko je v poriadku. O mladej Stephensovej ako druhej možnej súperke podľa mňa ani nemusím rozprávať, som presvedčená, že Stosurová nad ňou zvíťazí," povedala D. Cibulková v rozhovore a pred grandslamovým druhým týždňom, ktorý často odhalí "bežkyne na krátke trate", podotkla: "Už som dostatočne skúsenou hráčkou na to, aby som vedela, ako sa správať v takýchto pokročilých kolách, zachovať si potrebnú koncentráciu. V tomto smere som so sebou absolútne spokojná a som si istá, že sa 100-percentne pripravím na nasledujúci zápas."

            "Počas ostatných piatich mesiacoch som toho odohrala veľa. Potrebujem si trochu oddýchnuť. Odcestujem domov mentálne sa pozviechať, aby som sa na trávnatom povrchu mohla vrátiť do diania s obnovenou vášňou. Momentálne neplánujem predstaviť sa do Wimbledonu na žiadnom turnaji," povedala na tlačovej besede Azarenková, ktorá môže prísť o post jednotky poradia, ak sa Ruska Maria Šarapovová prebojuje na Roland Garros aspoň do finále.

            "Zabila by som sa. Dnes bolo na mojom výkone zlé v podstate všetko. Ani neviem, ako ho popísať. Nemám s čím byť spokojná, takto krátko po zápase nenachádzam žiadne pozitíva. Niet iného receptu, než tréning a tréning," uviedla Azarenková a k Cibulkovej dodala: "Nepochybne je to dobrá tenistka a nebezpečná protivníčka, ktorá sa dokáže riadne ´vyhecovať´. Podľa mňa si Dominika proti top-hráčkam počína lepšie, než jej to obvykle ide v dueloch s renkingovo slabšími súperkami. Je v nej tá správna túžba. Vôbec ma neprekvapilo, ako dobre dnes zahrala. Mala som na pamäti, že v minulosti som proti nej dosiahla obraty, lenže dnes by som na čosi také v prvom rade musela urobiť niečo s mojím výkonom. Usilovala som sa o to zo všetkých síl, ale nič nefungovalo. Mohla som akurát dúfať v jej zlyhania, pretože ja som si počínala neschopne."

            So sparingom Petrom Miklušičákom momentálne spolupracujúca semifinalistka tohto podujatia zo sezóny 2009 Cibulková už má istotu 155 000 eur a 500 bodov do hodnotenia, v ktorom sa nachádza na 16. pozícii. Dosiaľ najvyššie bola na 12. priečke práve po prieniku medzi najlepšie štyri pred troma rokmi pri Seine. Teraz atakuje svoj renkingový rekord a "online" figuruje na 13. mieste, záväznejšie prepočty k 11. júnu sú však zatiaľ nemožné.

            Dominika Cibulková (SR-15) - Viktoria Azarenková (Biel.-1) 6:2, 7:6 (4) za 107 minút (44, 63)


            Čítajte viac: http://sportky.topky.sk/c/87663/cibulkova-vo-stvrtfinale-vyradila-jednotku-azarenkovu#ixzz1wkemTVNx

      • Kontakty

        • Súkromná stredná športová škola
        • sekretariat/tel-fax:
          +421 32 655 2677
          +421 911 552 677
          sekretariat@sportovegymnazium.sk

          riaditeľ: +421 911 410 034
          riaditel@sportovegymnazium.sk




          zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
        • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice
          914 51 Trenčianske Teplice
          Slovakia
        • 37922866
        • 2022074615
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje