NOVINKY

    • Novinky

        • Filip Páleš vyhral TEJT U16 v Prievidzi
          • Filip Páleš vyhral TEJT U16 v Prievidzi

            Študent nášho gymnázia Filip Páleš  vyhral medzinárodný tenisový turnaj TEJT U16 v Prievidzi. Iba pri svojej štvrtej účasti na medzinárodných podujatiach sa mu podarilo vyhrať. Je to uctihodné, nezvyčajné, ale o to viac potešujúce. Vo finále si poradil s ďalším našim študentom Alexom Molčanom v dvoch setoch 7/5 6/4.  Za cestou k prvenstvu si postupne poradil s Danielom Orlitom (CZE) 2/1 na sety, Krisom Krawcewiczom (AUT) 2/0,  Matúšom Hrabovskym (SVK) 2/1, Adamom Kulichom (SVK)  2/0 a vo finále s Alexom Molčanom (SVK) 2/0.  Gratulujeme  a prajeme veľa ďalších úspechov. smiley

        • Dominika zdolala svetovú jednotku
          • Dominika zdolala svetovú jednotku

                  G R A TU L U J E M E !!! Žiačka našej školy a tenisová reprezentantka Dominika Cibulková smiley postúpila vo Wimbledone do štvrťfinále.   Dominika Cibulková nasadená ako dvadsiata štvrtá zvíťazila v pondelňajšom osemfinále dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne nad favorizovanou dánskou líderkou svetového rebríčka WTA Caroline Wozniackou v ich 9. vzájomnom súboji za 155 minút 1:6, 7:6 (5), 7:5. Zužitkovala druhý mečbal. Vo štvrťfinále si Cibulková zmeria sily s miestnou šampiónkou spred siedmich rokov Mariou Šarapovovou. Proti Ruske má skóre 2:2, zdolala ju v ostatných dvoch dueloch. Všetky štyri zápasy sa konali na antuke.

            Cibulková po postupe do wimbledonského štvrťfinále žiarila spokojnosťou. "Po nevydarenom prvom sete som to nezabalila. Začala som byť oveľa agresívnejšia na returne, čo bol základ obratu, postupne som získala čoraz väčšie sebavedomie. Víťazstvo nad Wozniackou je jedným z najcennejších v mojej doterajšej kariére, pretože je veľmi ťažké Caroline zdolať. Má veľmi dobrú obranu a ak chcete uspieť, musíme si všetko uhrať sama a ísť za svojimi údermi. Naozaj som veľa riskovala. Dôležité bolo, že mi dobre fungoval forhend. S Caroline sme spolu odohrali už veľa zápasov. V januári v Sydney som nad ňou zvíťazila a vo Wimbledone som veľmi túžila nadviazať na tento triumf. Som šťastná, že sa mi to podarilo," cituje Cibulkovú agentúra Reuters.


            Čítajte viac: http://sportky.topky.sk/c/67671/paradny-obrat-cibulkovej-vyradila-svetovu-jednotku#ixzz1QYtqldtC

             

        • Cyklo - vodácky kurz
          • Cyklo - vodácky kurz

                      V dňoch 14. a 15. júna sa SŠG zúčastnilo skráteného cyklo - vodáckeho kurzu na Zelenej Vode pri Novom Meste nad Váhom.Naši študenti si tak mali možnosť vyskúšať vytrvalostnú silu na bicykli na trase Trenčianske Teplice, Trenčín, Trenčianska Turná, Trenčianske Stankovce, Beckov, camping Zelená Voda, trať dlhá 30 km a späť. Tento skrátený kurz bol aj o zručnosti, nakoľko študenti spali v stanoch, ktoré vo veľmi krátkej dobe dokázali postaviť. No a nakoniec ich čakala tá najviac očakávaná športová činnosť a to základy a plavba na kajakoch a kanoe, kde preukázali a nezapreli svoju silu, rýchlosť a dobrú orientáciu. No a večer po skveých výkonoch ich čakala dobrá opekačka a vysnívaná noc v stanoch. Pozri fotoalbum.

             ---

            Mgr. Eva Hromjakova

            Mgr. Katka Jurgová

        • Pozvánka na 2. kolo prijímacích  skúšok
          • Pozvánka na 2. kolo prijímacích skúšok

                         Súkromné športové gymnázium v Trenčianskych Tepliciach Vás pozýva na 2. kolo prijímacích (talentových) skúšok na SŠ pre žiakov  5. až  9. ročníka  ZŠ  pre nový školský rok 2011/2012.  2. kolo prijímacích (talentových) skúšok sa uskutoční 21. júna 2011 o  09:00 hod.  v  priestoroch  SŠG  Trenčianske  Teplice.smiley

            Kritéria na prijatie:

            - vyhovujúce výsledky talentovej skúšky z pohybového testu

            - výborný zdravotný stav (potvrdený telovýchovným lekárom)

            - vyhovujúci výsledok psychologického testu

            - prospech, ktorý dáva predpoklad zvládnuť gymnaziálne štúdium

             

            Všeobecné pohybové testy:
            1. Beh na 30 m
            2. Sed - ľah 2 min
            3. Hod plnou loptou
            4. Štvorskok
            5. Beh na 800 m - dievčatá, 1000 m-chlapci
             


            Špeciálne pohybové testy : podľa druhu šport
            napr. tenis: vejár, kružidlo
                     futbal: slalom na čas, a pod.

                                                                   

            Čo ponúkame :

                     Súkromné    športové   gymnázium   v   Trenčianskych  Tepliciachdáva príležitosť mladým športovým talentom spojiť štúdium so športom až do maturity. Menšie počty žiakov v triedach umožňujú individuálnejší a  intenzívnejší prístup k výchove a vzdelávaniu žiakov. Pripraviť študenta tak, aby pokračoval v  štúdium na FTVŠ alebo iných VŠ. Sme škola, ktorá spája šport a vedomosti. Výučba všetkých predmetov prebieha ako na iných gymnáziach.                                                           

                                                                                                                                                                     POZOR – AKCIA!!!

             Športovci (chlapec - dievča), ktorí získajú najväčší počet bodov na prijímacích skúškach, budú mať 50% zľavu zo   školného na celý školsky rok 2011/2012.

            Školné :                                                                   

            T E N I S .................................... 96,- EUR / mesačne:      Týždňový blok  obsahuje: 8 hod.  tenisu, 2 hod.  kondičky, 2 hod. TV, (pohybová príprava)  a 2. hod.  plávania

            S T O L N Ý   T E N I S ................................ 25,- EUR / mesačne:     Týždňový blok  obsahuje: 4 hod.  stolného tenisu, 2 hod.  kondičky, 2 hod TV (pohybová príprava), 2 hod.  plávania

            F U T B A L,  aj ženský ................................ 25,- EUR / mesačne      Týždňový blok  obsahuje: 4 hod.  futbalu , 2 hod.  kondičky, 2 hod TV (pohybová príprava), 2 hod.  plávania

             

            Ako postupovať :                               

            Stačí, ak sa zákonný zástupca telefonicky spojí s kontaktnou osobou pre nábor študentov. Tá sa postará o všetky náležitosti potrebné pre vyplnenie a poslanie prihlášky na našu školu.

             

            Kontakt :

            Mobil:           00421 905 150 064, 00421 903 451 982 ..... Kontaktná osoba pre nábor študentov

            E-mail:         sport.skola@zoznam.sk

            Tel/Fax:        00421 32 655 26 77, 00421 903 451 982

        • Skúška dospelosti skončila!!
          • Skúška dospelosti skončila!!

            V dňoch 18. – 20 mája prebiehali na našom gymnázium ústne maturitné skúšky.Tieto nasledovali po vykonaní externej a internej písomnej časti Maturitných Skúšok, ktoré sa konali 15- 17.3.2011. Ústnych MS sa zúčastnilo 19 z 22 prihlásených študentov. Traja študenti skúšky nekonali z dôvodov športovej vyťaženosti a zdravotných dôvodov. Študenti vykonali MS úspešne a skúšky prebiehali v nerušenej atmosfére vo vhodne pripravených miestnostiach. Objektívne hodnotenie študentov riadili a dohliadali predsedovia jednotlivých predmetových komisií a predseda školskej maturitnej komisie,  ktorých komunikácia s vedením školy bola na veľmi dobrej úrovni. Všetkým, ktorí sa podieľali na nerušenom a úspešnom priebehu MS 2011 ďakujeme.smiley. Pozri fotoalbum.

        • Rybarikova triumfovala v Prahe (CZE)
          • Rybarikova triumfovala v Prahe (CZE)

            Slovenská tenistka a študentka nášho gymnázia Magdaléna Rybáriková získala titul na turnaji ITF Sparta Prague Open v Prahe (dotácia 100 000 dolárov, antuka vonku). V nedeľňajšom finále štvorka tohto podujatia zvíťazila nad favorizovanou domácou jednotkou "pavúka" a členkou Top 10 Petrou Kvitovou za 88 minút 6:3, 6:4.

            V prvom sete dosiahla Rybáriková rozhodujúci brejk v ôsmom geme. V druhej časti prerazila podanie súperky na 2:1 a pridala "poistku" na príjme v piatej hre. Za stavu 5:2 nezvládla prvé podávanie na zápas, hoci viedla 40:15. Pri skóre 5:4 však už nezaváhala. "Bol to dobrý a odvážny výkon s dodržaním taktiky," uviedol Rybárikovej tréner Martin Hromec.

             Rybáriková po zisku titulu žiarila spokojnosťou. "Je to pre mňa veľmi dôležité víťazstvo, ktoré mi pomôže dostať sa vyššie vo svetovom rebríčku. Videla som, že Peťa má problémy pri servise a horšie sa hýbe, snažila som sa to využiť. Nie je ľahké hrať proti tenistke, ktorá je zranená. Som rada, že sa mi podarilo zvládnuť koncovku. S Peťou sa poznáme veľmi dlho, hrávali sme spolu, ešte keď sme boli malé, preto na kurte nebola núdza o zábavu a úsmevné situácie. Po skončení zápasu som jej vynadala, že to skoro otočila," povedala v prvom interview priamo na kurte Rybáriková, ktorá veľmi chcela vyhrať pražský turnaj.

             "Keď som sa pozrela na pavúka a videla som, že Peťa je nasadenou jednotkou, uvedomila som si, že moje šance vyhrať sa zmenšujú. Hovorila som si však, že s Peťou môžme na seba naraziť až vo finále. Teší ma, že som zdolala hráčku z elitnej svetovej desiatky. Peti želám, nech je čo najskôr fit. Ak bude zdravá, na Roland Garros v Paríži to môže dotiahnuť až k titulu."

             

          • Okresné kolo v atletike

            V dňoch 11.5 a 12.5. sa naši študenti zúčastnili okresného kola v atletike. Medailovým pozíciám sa najviac priblížili najmä:

            Radek Zemaník, Sára Ježová , Janka Jánošíková, Tomáš Čaprnka, Janka Stachová, Filip Čechvala, Patrik Jančovič, Erik Myšák, Martin Guga, Tomáš Náther, Bianka Sedláková, Henrieta Paláková.

            ---

            Mgr. Katarína Jurgová

        • Sára Ježová na turnaji v Rakovníku (CZE)
          • Sára Ježová na turnaji v Rakovníku (CZE)

                    30.4.-7.5.2011 sa študentka nášho gymnázia Sára Ježová (1.5. 1998)  zúčastnila  v Rakovníku pri Prahe medzinárodného tenisového turnaja do 14 rokov TEJT U14 druhej kategorie. Počas troch dní pod vedením trénera Daniela Ježíka absolvovala tri zápasy, z toho dva víťazné a jeden prehratý. Kedže naša hráčka ešte nemá body do medzinárodného rebríčka, musela sa prebíjať kvalifikáciou, kde vyhrala prvý zápas hladko nad DONOCIK (GER) 6/0 6/1. V druhom kole o postup do hlavnej súťaže vyhrala po dobrom taktickom výkone nad   KOLOMAZNIKOVOU (CZE) 0/6 6/2 6/3 a postúpila do hlavnej súťaže.

                     Okrem iného sme absolvovali aj tréningi a sparingi. V prvom kole sa Sára stretla s PROCHÁZKOVOU (CZE), v ktorom prehrala 6/7 (4) 4/6. Veľká škoda bola hlavne prvého setu, kde Sára vyhrávala už 5/1, ale bohužial ho prehrala potom ako sa prestala koncentrovať a začala robiť zbytočné chyby, keď prestala hrať trpezlivo a vytvárať si postupný tlak s dobrou obranou a snažila sa z každej lopty ukončiť výmenu (bohužial jej nepadalo) a aj preto prvý set prehrala 7/6. V druhom sete to bol už viac menej vyrovnaný zápas, ale súperka sa chytila a bola lepšia. Trpezlivo si išla za víťaznými loptami. Sára síce bojovala, ale bohužial v kritických, zlomových momentoch nemala istú ruku a robila zbytočné chyby, čo súperka využila. O týždeň neskôr sa Sára zúčastnila tiež v Rakovníku (CZE) TEJT U14, ale prvej kategória, kde dostala od usporiadateľa voľnu kartu. Bohužial los jej neprial a hrala s aktualne najlepšou češkou ZOVINCOVOU, druhou nasedenou na turnaji a 9 hráčkou Europy do 14 rokov. Sára prehrala hladko 0/6 0/6. Tento zápas si Sára prehrala este pred samotným zápasom. S vedomím s kým hrá sa zbytočne zľakla, čo sa odzrkadlilo aj v zápase v ktorom si neverila a krčovtostou sa jej nepodarilo vyhrať ani jeden gem, pritom možnosti boli. Pre Sáru Ježovú ide hlavne o zbieranie skúsenosti na medzinárodnej úrovni. Na ďaľších turnajoch už bude cieľom získať aj prvé body a sebavedomie, ktoré jej bohužial chýba. Pozri fotalbum.

            ----

            tenisový tréner, Daniel Ježík

        • Mokrý kilometer 2011
          • Mokrý kilometer 2011

                 Vo štvrtok 28. 4. 2011 sa o 14:00 hod. uskutočnil štafetový závod v plávaní na dĺžku jedného kilometra. Plávalo sa v bazéne Základnej školy v jednotlivých kategóriách, rozdelených podľa ročníkov. Do súťaže sa zapojili aj žiaci Športového gymnázia, rodičia a učitelia. Plavecké štafety boli rozdelené do dvoch kategórií: mladšej a staršej. V mladšej boli piataci, šiestaci a siedmaci a v tej staršej boli ôsmaci, deviataci, žiaci SŠG, rodičia a učitelia. V mladšej kategórii boli podľa nameraného času najlepší šiestaci a v staršej kategórii boli najlepší rodičia. Bolo to veľmi hodnotné a vydarené podujatie. Poďakovanie patrí hlavnej organizátorke Mgr. Táni Janíkovej. smiley

        • Dankanych zbierala loptičky na Sonny Ericson Open 2011
          • Dankanych zbierala loptičky na Sonny Ericson Open 2011

                    Daniela Dankanych (07.03.1997), študentka našej školy spolu s riaditeľom školy na prelome mesiaca marec apríl bola na skusoch v americkom meste Miami na Floride. Počas pobytu absolvovala miestne turnaje a zároveň sa úspešne zúčastnila campu pre výber zberačov na tenisový turnaj SONNY ERICSON OPEN 2011 (najvyznamnejší turnaj po Grandslamovych turnajoch). V zbieraní lôpt sa kvalifikovala s vedľajších kurtov až na dvorce č.1 a č.2 a GRANDSTAND, kde vysielali prenosy do celého sveta rôzne TV...

            Po niekoľkých dňoch sa jej podarilo kvalifikovať aj na vytúžený CENTRE COURT kde zbierala loptičky Federerovi, Nadalovi, Djokovičovi, Sharapovej, Clijsters, Stosur, Azarenko. Spolu s trénerom a riaditeľom si pozreli tréningy a zápasy najlepších hráčov a hráčiek sveta na vlastné oči a s mnohými sa Daniela odfotila a získala ich podpisy. Tak isto na podujatí nechýbala ani naša ďalšia študentka Dominika Cibulková, ktorá aktívne reprezentuje a je vzorom pre našich žiakov a športovcov..Daniela dostala za zbieranie najvyššie hodnotenie a certifikát kvality pre budúcnosť a úspešne reprezentovala našu školu. V budúcnosti sa k nej pripoja ďalší žiaci a študenti, aby si aj oni vyskúšali a zažili atmsféru takéhoto vyznamného podujatia. Pozri fotoalbum.

            ----

            riaditeľ školy, Mgr. Dušan Sádecký a zriaďovateľ školy, Daniel Ježík

        • UPLATNENIE  ABSOLVENTOV  NÁŠHO  GYMNÁZIA  :-)
          • UPLATNENIE ABSOLVENTOV NÁŠHO GYMNÁZIA :-)

            Štatistika uplatnenia študentov po ukončení štúdia na SŠG Trenčianske Teplice: smiley

            Prvý maturitný ročník (2008/2009):

            Univerzita Komenského Bratislava: Fakulta telesnej výchovy a športu –  odbor: telesná výchova, šport a regenerácia, trénerstvo):  2  študenti  

            Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre : Fakulta agrobiológie , odbor : Výživa ľudí :   1 študentka

            City Univerzity Trenčín – odbor: manažment:  2 študenti

            Trnavská univerzita v Trnave – odbor: majster odbornej prípravy:   1 študentka

            Slovenská zdravotnícka univerzita v Bratislave – odbor: fyzioterapia:    1 študentka

            Opakovanie maturitnej skúšky:   1 študent

            Sumár:  8 maturantov z toho  7 študuje na VŠ a  1 neúspešný maturant  (bude opakovať maturitu)

             

            Druhý maturitný ročník (2009/2010)

            Univerzita Komenského Bratislava : Fakulta telesnej výchovy a športu  – odbor: telesná výchova, trénerstvo - 1 študent

            Univerzita Komenského Bratislava : Ekonomická fakulta - 1 študent

            Súkromná vysoká škola Jána Čarnogurského  v Bratislave: odbory: právo, manažment, masmediálna komunikácia -  3 študenti  

            Katolícka univerzita v Ružomberku : odbor: filozofia – 1 študent

            Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave – odbor: fyzioterapeut - 1 študentka

            Profesionálni  športovci – 2 študenti

            Sumár:  9 maturantov z toho 7 študuje na VŠ a 2 sa venujú profesionálnemu športu (tenis)

            --- 

            Výchovný poradca,  Mgr. Katarína Jurgová

             

                    Na základe tejto štatistiky môžeme s radostou konštatovať, že škola úspešne plní poslanie, pre ktoré bola zriadená. Svoje zameranie sústreďuje na výber talentov v rôznych športových odvetviach, ale aj na deti, ktoré si hľadajú miesto vo svojom športovom raste, s túžbou pracovať na sebe nie len po profesionálnej stránke (športovej), ale aj po odbornej (vedomostnej) stránke. O čom svečí pokračovanie a uplatnenie sa našich absolventov na rôznych VŠ. 

            ---

            zriaďovateľ školy, Daniel Ježík

        • Talentové prijímacie skúšky
          • Talentové prijímacie skúšky

                    Dňa 30.03.2011 sa na SŠG v Trenčianskych Tepliciach konali talentové prijímacie skúšky pre školský rok 2011/2012. Žiaci boli prijímaní na dva typy štúdia a to : 1. ročník osemročnéj formy štúdia  a  1. ročník štvorročnéj formy štúdia. Talentových skúšok sa spolu zúčastnilo 19 z 23 prihlásených študentov pre športové zameranie : tenis, stolný tenis a futbal. Pre prijatie bolo potrebné získať minimálny počet bodov 120. Výsledky talentových prijímacích skúšok sú zverejnené na výveske v areáli školy.

            Pre žiakov, ktorí sa nemohli zúčastniť talentových prijímacích skúšok v riadnom termíne z dôvodu zdravotného, osobného alebo športového bude vyhlásený do 14 dní náhradný termín riaditeľom školy Mgr. Dušanom Sádeckým.

            Pozri fotoalbum..

            ---
            Mgr. Eva Hromjakova

        • TEJT U16
          • TEJT U16

                    V termíne 19.3. – 27.3.2011 sa v tenisovej nafukovacej hale na Baračke v Trenčianskych Tepliciach konal šiesty ročník medzinárodného tenisového turnaja chlapcov a dievčat do 16 rokov pod záštitou Tennis Europe a STZ. Turnaj je súčasťou kalendára medzinárodných turnajov TEJT (tennis european junior tour).  Turnaja sa spolu zúčastnilo 112 hráčov, čo je o maximálny počet hráčov. Z toho 34  hráčov bolo zo zahraničia (celkovo 12 krajín). Hralo sa na dvoch antukových dvorcoch.  

            Po organizačnej stránke sa nám aj tento rok podaril zabezpečiť turnaj na veľmi vysokej úrovni, ktorá určite spĺňa kritéria organizovania takýchto medzinárodných podujatí. Kvalita dvorcov a zázemie areálu bolo na vysokej úrovni. Počasie bolo, až na jeden deň veľmi príjemné, čo mohli hráči vo voľnom čase využiť na prechádzku po kúpeľnom meste Trenčianske Teplice alebo hraním minigolfu. Väčšina hráčov sa turnaja zúčastnilo aj minulý rok. Hráči boli spokojný a mnohí prisľúbili účasť aj v budúcom ročníku. Denne sa prišlo pozrieť na zápasy okolo 50 až 100 ľudí. Výbornú atmosféru vytvárali najmä zápasy slovenských hráčov.  Pre hráčov zo  Súkromného športového gymnázia a športového klubu TCTT z Trenčianskych Teplíc to bola veľká skúsenosť, pretože sa tu stretli vynikajúci  hráči z celej Európy, ale aj zo Slovenska. Zišla sa tu najlepšia konkurencia zo všetkých doteraz organizovaných ročníkov.  

            Ako som spomínal, hralo sa na veľmi vysokej úrovni, čo potvrdili aj viacerí hráči. Vo finále chlapcov sa stretli Ivan Starke (SVK) s druhým nasadeným Davidom Pichlerom (AUT). Víťazom sa stal David pichler, po vyrovnanom  priebehu v obidvoch setoch  7/5  6/4. Finále štvorhry bolo čisto slovenskou záležitosťou. Finalista z dvojhry Ivan StarkeMatejom Seleckým zdolali Mateja BurilaAndrejom Vachom po vyrovnanom a dramatickom priebehu 6/2  6/7(4)  10/7. Vo finále dvojhry dievčat sme zastúpenie nemali. Zvíťazila v ňom, a myslím, že zaslúžene, tretia nasadená Ivana Jorovič (SRB) nad Dorottya Jonas (HUN) 6/3  3/6  6/4. Vo štvorhre sa radovali z víťazstva Sarah Mária Juráková a Tereza Ilavská (SVK), ktoré zdolali srbský pár  Ivanu JorovičDzinu Milanovič  6/4  6/4  a obhájili minuloročné prvenstvo. Zápasy boli počas celého podujatia veľmi vyrovnane a kvalitné, plné zvratov a krásnych momentov, čo potvrdila aj kvalifikácia. Na záver by som chcel pridať úryvok z komentáru hráča, ktorý potvrdzuje moje slová o kvalite zápasov. Supertajbrejk semifinále štvorhry Matej Buril, Andrej Vach vs. Patrik Cvik, Adam Kulich: „Nasledoval supertajbrejk, ktorý zase všetkých dvíhal zo sedadiel. Hecovalo sa na plný plyn, ale aj tak prišiel stav 8:9 a match ball pre Kulich, Cvik. Vach to krásne trafil  po lajne a bolo po match balle. Zmena strán. 9:9 a prišla strašná rely výmena, v ktorej na začiatku dominoval Kulich, dokonca mal smeč, ale Vach bol ako čínsky múr a nič neprepustil za svoj chrbát a následne to Buril pokazil na sieti. Posledná výmena bola už celkom nudná, Kulich pokazil volej a prišlo strašné pooooooooď!“ Viac na facebooku. Črtá sa nám novy športový komentátor?.

            Veľké poďakovanie patrí  Športovému klubu TCTT a Súkromnému Športovému Gymnáziu v Trenčianskych Tepliciach. Ďalej členom organizačného týmu, rozhodcovi, že prispeli k tomu, aby podujatie, ktoré bolo tento rok veľmi náročné, prebehlo k spokojnosti všetkých účastníkov. Veľkú zásluhu na tom mali aj hráči, rodičia, tréneri a za to im patri tiež poďakovanie. Mestu Trenčianske Teplice, za to že prispelo pri propagácii (každý hráč dostal pri registrácii prezentačnú taštičku, darčeky).  

            Pozri fotoalbum..  

             - - - -

             Daniel Ježík, riaditeľ turnaja                                     

        • Skúška dospelosti začala
          • Skúška dospelosti začala

                 Už po tretí krát v histórii trvania Súkromného športového gymnázia v Trenčianskych Tepliciach pristúpilo po náročnom štúdiu a splnení požiadaviek a kritérií k prvej časti skúšky dospelosti 20 študentov, čo je zatiaľ v trvaní školy rekordný počet.

                 V prvej časti, v utorok 15. marca odštartovali externým testom a slohovou prácou zo slovenského jazyka a literatúry, v stredu 16. marca maturanti písali externý test a slohovú prácu z vybraného cudzieho jazyka. V cudzom jazyku, hlavne v anglickom prejavujú študenti určité zdatnosti, nakoľko sa vo svojom športovom odvetví viacerí pohybujú už i profesionálne v cudzine.

                 Súkromné športové gymnázium v Trenčianskych Tepliciach sa pomaly, ale cieľavedome dostáva do povedomia športovcom a ich rodičov po celom Slovensku. Škola plní poslanie, pre ktoré bola zriadená. Je špecializovaná pre prácu so športovými talentami, ale nezatvára dvere ani pred deťmi, ktoré si hľadajú miesto vo svojom športovom raste a s túžbou pracovať na sebe.

                 Škola vytvára svojím moderným zariadením podmienky na upevňovanie zdravia, zvyšovanie duševnej a telesnej zdatnosti športovcov. Povolené individuálne študijné plány umožňujú študentom tréningy vo svojich oddieloch pod vedením trénerov s príslušnou kvalifikáciou a trénerskou licenciou. T.r. sú to napr. hokejisti – reprezentanti Richard Pánik, Martin Štajnoch, v tenise FED CUP-ové hráčky Dominika Cibulková a Magdaléna Rybáriková., ktoré pristúpia k maturitným skúškam na budúci školský rok. Na škole študujú i zahraniční študenti z Ruska a Ukrajiny a rastú i ďalší mladí reprezentanti hlavne v tenise, stolnom tenise, futbale ...

                               Predseda školskej maturitnej komisie PaedDr. Anton Krivda vyslovil poďakovanie vedeniu školy za vynaloženie úsilia pre zdarný priebeh prvej časti maturitnej skúšky v príjemnom prostredí školy. Zároveň ich povzbudil do ďalšej intenzívnej práce pri príprave ústnej maturitnej skúšky, ktorá bude v mesiaci máji a potom prijímacie skúšky na vysoké školy.

            Zriaďovateľ SŠG p. Ježík tiež poďakoval učiteľskému zboru za príkladný prístup k realizácii prvej časti maturity na škole.

            Do budúcnosti nás čaká náročná a obetavá práca pri plnení úloh školského vzdelávacieho programu.

            Pozri fotoalbum..

            ---                                                                                                   

            Mgr. Ján  H u d e c  , st.

          • 2 % dane z príjmov na podporu športu detí a mládeže

                         

            Vážení rodičia, členovia klubu,

            milí priatelia,, partneri a športoví sympatizanti!

                

                 Ako oprávnený daňový subjekt máte aj tento rok právo rozhodnúť o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov vo výške 2% (najmenej 3,32 EUR / 100,- SKK od FO, resp. 8,30 EUR / 250,- SKK od PO) na zákonom určený účel.  

                  V prípade nášho občianskeho združenia ide o podporu športu a športových aktivít vykonávaných najmä pre študentov Osemročného športového gymnázia v Trenčianskych Tepliciach, ale taktiež ostatných detí a mládeže  z nášho regiónu.

                  Športový klub ŠK TCTT Trenčianske Teplice bol založený predovšetkým ako školský športový klub, ktorého predmetom činnosti je spolupodieľať sa na realizácii vyučovacieho procesu na športovom gymnáziu, ale aj organizovať celú škálu športových podujatí a súťaží pre deti a mládež - a to ako na úrovni výkonnostného tak aj rekreačného športu. Našim zámerom je vytvoriť v našich podmienkach stredisko športovo - talentovanej mládeže, resp. miesto pre pravidelné športové vyžitie mladých ľudí.

                 Športový klub organizuje domáce (súťaž družstiev v tenise, súťaž  jednotlivcov v tenise), ale aj medzinárodné tenisové súťaže (TEJT U16 School Lobik, TEJT U12 Small Lobik), stolnotenisové turnaje, tábory pre organizovaných a neorganizovaných hráčov, zabezpečuje športové akcie usporadúvané v spolupráci s Mestom Trenčianske Teplice, STZ, Tennis Europe, TK OŠG (Grand prix Baračka tour, fit test day, vysvedčenie open, O pohár školy, O pohár primátora mesta T.T., Letné tenisové tábory, a. i).

                  2 % z dane sú vlastne peniaze, ktoré ste za minulý rok už štátu zaplatili formou mesačného alebo štvrťročného preddavku z Vašej mzdy, odmeny či zisku. Netreba teda nič platiť znova, ide len o prerozdelenie už zaplatenej finančnej čiastky.

            A ako by ste Vy mali postupovať, aby sme my získali Vaše 2 % ?

            • Ak podávate daňové priznanie za rok 2010 (obyčajne do 31. marca 2011) či už ako fyzická osoba, podnikateľ – SZČO alebo právnická osoba, je potrebné v príslušnom tlačive daňového priznania       (FO – typ A, typ B;  PO) vyplniť určený oddiel - časť.                                                                                        Za tým účelom Vám v dolnej časti listu predkladáme požadované údaje.
            • Ak ste zamestnanec, ktorému robí ročné zúčtovanie zamestnávateľ, požiadajte svojho zamestnávateľa o vyplnenie tlačiva POTVRDENIE o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti. Následne vyplnenie tlačiva VYHLÁSENIE o poukázaní sumy do výšky 2 % zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby (obyčajne do 31. marca 2011). Za tým účelom Vám v dolnej časti listu predkladáme požadované údaje.

            Viac informácii týkajúcich sa postupu na poukázanie 2% z dane nájdete na www.rozhodni.sk.

                   Z finančných prostriedkov, ktoré občianske združenie touto formou získa, budú hradené čiastočné náklady na rozšírenie a doplnenie športových aktivít nášho klubu (tréningový proces, účasť na domácich a zahraničných mládežníckych súťažiach, zdravotná starostlivosť, materiálne zabezpečenie) a na realizáciu už spomínaných športových podujatí. Záverom nám dovoľte vysloviť svoje poďakovanie všetkým prispievateľom - fyzickým aj právnickým osobám, ktorí sa rozhodnú poskytnúť svoje 2 % zo zaplatenej dane z príjmov za rok 2010 občianskemu združeniu  ŠK TCTT  Trenčianske Teplice.

             

            Ď a k u j e m e                                                             

             

            Trenčianske  Teplice,  február 2011.                                           Daniel  J e ž í k,  predseda správnej rady klubu

             

            ! Údaje potrebné do daňového  priznania  :

            • IČO :     4 2 0 1 3 5 6 9
            • právna forma :     o b č i a n s k e    z d r u ž en  i e
            • obchodné meno (názov)  :     Športový klub  TCTT  Trenčianske  Teplice,  o.z.
            • sídlo  -   ulica  :   B a r a č k a                                     číslo :   1 8 0 8
            • PSČ :     9 1 4   5 1                                            obec :     T r e n č i a n s k e   T e p l i c e
        • Chopok - Lyžiarský výcvik 2011
          • Chopok - Lyžiarský výcvik 2011

            Od 7.3. do 11.3. sa žiaci SŠG Trenčianske Teplice znovu zúčastnili lyžiarskeho výcviku v Jasnej na Chopku. Počas kurzu nás srdce Tatier - Jasná sprevádzala neuveriteľne krásnym počasím, upravenými terénmi - zjazdovkami a dostatočným množstvom snehu. Znovu sme si preverili športové schopnosti našich žiakov, ktoré trénerky Mgr.Hromjaková a Mgr.Jurgová zhodnotili na výborné.smiley

            Ale posúďte sami - foto hovorí za všetko. 

            Pozri fotoalbum..  

            --
            Mgr. Eva Hromjakova

        • Rybáriková úspešná v MEMPHISE
          • Rybáriková úspešná v MEMPHISE

            Naša žiačka a tenisová reprezentantka Magdaléna Rybáriková zvíťazila v americkom Memphise a vyhrala svoj druhý turnaj v kariere na hlavnom okruhu WTA TOUR. Finále nevyhrala premeneným mečbalom, ale skrečom súperky. Kanaďanka Rebecca Marinová vzdala zápas po prehratom prvom sete 2:6 pre problémy s brušným svalstvom. Rybáriková sa pokúsila krátko porovnať svoje pocity po aktuálnom triumfe v hale v Memphise s tým spred vyše roka a pol na tráve v Birminghame. "Prvý titul je špeciálny. V Birminghame som navyše porazila veľmi dobré hráčky. Bolo to strašne pekné a najmä finále sa neskončilo v môj prospech skrečom, ale som si ho vybojovala. Teraz v Memphise som chvíľu nevedela, či sa mám radovať alebo mám ľutovať zranenú súperku," dodala Rybáriková po víťaztve. Rybáriková prišla do Memphisu ako hráčka druhej stovky rebríčka (105.), odchádzať bude po piatich víťazných dueloch s posunom do najlepšej svetovej sedemdesiatky. Tento rebríčkový skok prakticky určite znamená jej účasť v hlavnej súťaži na najbližších dvoch grandslamových turnajoch Roland Garros a vo Wimbledone. 

             

             

        • STOLNÝ TENIS v TRENČIANSKYCH TEPLICIACH
          • STOLNÝ TENIS v TRENČIANSKYCH TEPLICIACH

                 V piatok 4. februára 2011 Súkromné športové gymnázium v TrenčianskychTepliciach usporiadalo VIII. ročník stolnotenisového turnaja „O Pohár primátora mesta“.

                 Usporiadateľov tohto športového podujatia prekvapil rekordný počet vyznávačov bielej loptičky. Za desiatimi stolmi predvádzalo svoje športové umenie 116 pretekárov.

                 Turnaj otvoril primátor mesta PhDr. Štefan Škultéty, ktorý je známy tým, že každý druh športu v meste má jeho plné pochopenie a podporu. Svedčí o tom i zriadenie „Siene slávy – galéria športu“, do ktorej postupne budú pribúdať významné športové osobnosti nášho mesta. V súčasnosti mesto dostáva nový šat – rekonštrukciu námestia a o niekoľko mesiacov bude opravdivou „Perlou Karpat“ ako ho nazval už dávno Mór Jokai.

                 Osobitné poďakovanie za rozvoj športu v meste a OŠG bolo vyslovené zriaďovateľovi p. Danielovi Ježíkovi.

                  Riaditeľ školy Mgr. Dušan Sádecký vo svojom vystúpení v krátkosti zhodnotil osemročné trvanie školy a jej poslanie v zaradení do siete stredných škôl. Škola plní poslanie, pre ktoré bola zriadená a svoje zameranie sústreďuje na výber talentov rôznych športových odvetví, ale aj na deti, ktoré si hľadajú miesto vo svojom športovom raste, s túžbou pracovať na sebe. Škola tiež vytvára podmienky na upevňovanie zdravia, zvyšovanie telesnej a duševnej zdatnosti, ako i športovej výkonnosti v modernom a príťažlivom prostredí pod vedením skúsených pedagógov a trénerov. Postupne si buduje svoje postavenie v rámci celého Slovenska a navštevujú ju i študenti zo zahraničia /Rusko, Ukrajina/. Škola poskytuje študentom   študovať s individuálnym študijným plánom s možnosťou trénovať vo svojom oddiele. V tenise sú to napr. FED CUP hráčky Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, v stolnom tenise robia dobré meno školy už absolventi Filip Ježo a Soňa Hudecová, hrajúci súčasne v superligových a extraligových súťažiach. S bielou loptičkou precestovali celú Európu a všetky svetadiely. Na škole rastú ďalšie nové talenty Čechvala, Náther, Flóro, Paláková pod vedením Mgr. Fusekovej  Mgr. Hudeca, ml. Pomerne široký výber na škole tvoria reprezentanti ľadového hokeja Štajnoch, Pánik, reprezentantkou vo fitnes je Barbora Belancová, Najpočetnejšiu skupinu tvoria reprezentantky v ženskej futbalovej lige.

                 S históriou školy , ale aj s podnetom pre každoročné organizovanie tohto turnaja

            oboznámil súťažiacich jeho zakladateľ Mgr. Ján Hudec, st. 

                  Turnaj bol organizačne pripravený na veľmi dobrej úrovni, bez jediného rušivého momentu a protestu.

                   Osobitné poďakovanie patrí celému profesorskému zboru školy za precízne riadenie turnaja a nezištnú pomoc.

                 Usporiadatelia turnaja odmenili v každej kategórii víťazov, za 2.miesto a dve tretie miesta,  diplomom, medailou a vecnou cenou. Na záver sa víťazi odfotografovali s putovným pohárom a ich mená budú zdobiť tento pohár.                                              

             

            Prehľad víťazov jednotlivých kategórií :

             

            Najmladší žiaci  :     Svitana Ján, ZŠ Trenčianska Teplá

            Najmladšie žiačky : Alžbeta Bulíková , ZŠ Trenčianske Jastrabie

            Mladší žiaci :           Šimon Petrík, ZŠ Trenčianske Jastrabie

            Mladšie žiačky :      Daniela Gurínová, ZŠ Trenčianske Jastrabie

            Starší žiaci :             Richard Pružinec, Súkromná ZŠ Nová Dubnica

            Starie žiačky :          Barbora Barincová, l. ZŠ Nová Dubnica

            Dorastenci :             Filip Čechvala , OŠG Trenčianske Teplice        

            Dorastenky :            Simona Fabianová, Gymnázium Ľ. Štúra Trenčín 

            Pozri fotoalbum..                        

             

            Športovci !

                

                 Dvere na OŠG v Trenčianskych Tepliciach sú pre Vás otvorené. Prihlášku do ktoréhokoľvek ročníka môžete podať cestou Vašej školy – výchovného poradu

            Do 18. 2. 2011. Tešíme sa na spoluprácu.

                 V piatok 4. februára 2011 Súkromné športové gymnázium v TrenčianskychTepliciach usporiadalo VIII. ročník stolnotenisového turnaja „O Pohár primátora mesta“.

                 Usporiadateľov tohto športového podujatia prekvapil rekordný počet vyznávačov bielej loptičky. Za desiatimi stolmi predvádzalo svoje športové umenie 116 pretekárov.

                 Turnaj otvoril primátor mesta PhDr. Štefan Škultéty, ktorý je známy tým, že každý druh športu v meste má jeho plné pochopenie a podporu. Svedčí o tom i zriadenie „Siene slávy – galéria športu“, do ktorej postupne budú pribúdať významné športové osobnosti nášho mesta. V súčasnosti mesto dostáva nový šat – rekonštrukciu námestia a o niekoľko mesiacov bude opravdivou „Perlou Karpat“ ako ho nazval už dávno Mór Jokai.

                 Osobitné poďakovanie za rozvoj športu v meste a OŠG bolo vyslovené zriaďovateľovi p. Danielovi Ježíkovi.

                  Riaditeľ školy Mgr. Dušan Sádecký vo svojom vystúpení v krátkosti zhodnotil osemročné trvanie školy a jej poslanie v zaradení do siete stredných škôl. Škola plní poslanie, pre ktoré bola zriadená a svoje zameranie sústreďuje na výber talentov rôznych športových odvetví, ale aj na deti, ktoré si hľadajú miesto vo svojom športovom raste, s túžbou pracovať na sebe. Škola tiež vytvára podmienky na upevňovanie zdravia, zvyšovanie telesnej a duševnej zdatnosti, ako i športovej výkonnosti v modernom a príťažlivom prostredí pod vedením skúsených pedagógov a trénerov. Postupne si buduje svoje postavenie v rámci celého Slovenska a navštevujú ju i študenti zo zahraničia /Rusko, Ukrajina/. Škola poskytuje študentom   študovať s individuálnym študijným plánom s možnosťou trénovať vo svojom oddiele. V tenise sú to napr. FED CUP hráčky Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, v stolnom tenise robia dobré meno školy už absolventi Filip Ježo a Soňa Hudecová, hrajúci súčasne v superligových a extraligových súťažiach. S bielou loptičkou precestovali celú Európu a všetky svetadiely. Na škole rastú ďalšie nové talenty Čechvala, Náther, Flóro, Paláková pod vedením Mgr. Fusekovej  Mgr. Hudeca, ml. Pomerne široký výber na škole tvoria reprezentanti ľadového hokeja Štajnoch, Pánik, reprezentantkou vo fitnes je Barbora Belancová, Najpočetnejšiu skupinu tvoria reprezentantky v ženskej futbalovej lige.

                 S históriou školy , ale aj s podnetom pre každoročné organizovanie tohto turnaja

            oboznámil súťažiacich jeho zakladateľ Mgr. Ján Hudec, st. 

                  Turnaj bol organizačne pripravený na veľmi dobrej úrovni, bez jediného rušivého momentu a protestu.

                   Osobitné poďakovanie patrí celému profesorskému zboru školy za precízne riadenie turnaja a nezištnú pomoc.

                 Usporiadatelia turnaja odmenili v každej kategórii víťazov, za 2.miesto a dve tretie miesta,  diplomom, medailou a vecnou cenou. Na záver sa víťazi odfotografovali s putovným pohárom a ich mená budú zdobiť tento pohár.                                               

             

             

             

             

             

             

             

            Prehľad víťazov jednotlivých kategórií :

             

            Najmladší žiaci  :     Svitana Ján, ZŠ Trenčianska Teplá

            Najmladšie žiačky : Alžbeta Bulíková , ZŠ Trenčianske Jastrabie

            Mladší žiaci :           Šimon Petrík, ZŠ Trenčianske Jastrabie

            Mladšie žiačky :      Daniela Gurínová, ZŠ Trenčianske Jastrabie

            Starší žiaci :             Richard Pružinec, Súkromná ZŠ Nová Dubnica

            Starie žiačky :          Barbora Barincová, l. ZŠ Nová Dubnica

            Dorastenci :             Filip Čechvala , OŠG Trenčianske Teplice        

            Dorastenky :            Simona Fabianová, Gymnázium Ľ. Štúra Trenčín                          

             

             

            Športovci !

                

                 Dvere na OŠG v Trenčianskych Tepliciach sú pre Vás otvorené. Prihlášku do ktoréhokoľvek ročníka môžete podať cestou Vašej školy – výchovného poradu

            Do 18. 2. 2011. Tešíme sa na spoluprácu.

          • INFORMACIA PRE ŽIAKOV A RODIČOV

                  Vážení rodičia, od 1. septembra 2011 pre Vás a Vašich žiakov otvárame strednú školu  (gymnázium-šport) so  štvorročnou dlžkou štúdia. Na základe rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu  Slovenske republiky, že súhlasí  so zmenou v sieti škôl a školskych zariadení Slovenskej republiky, ktorá spočíva v zaradení študijneho odboru 79025 77 gymnázium - šport pre štvorročnú dlžku štúdia do zoznamu učebných a šdúdijných odborov a ich zameraní pre Súkromné športové gymnázium Trenčianske Teplice. :)

            Ste tu správne sme tu pre Vás.

      • Kontakty

        • Súkromná stredná športová škola
        • sekretariat/tel-fax:
          +421 32 655 2677
          +421 911 552 677
          sekretariat@sportovegymnazium.sk

          riaditeľ: +421 911 410 034
          riaditel@sportovegymnazium.sk




          zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
        • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice
          914 51 Trenčianske Teplice
          Slovakia
        • 37922866
        • 2022074615
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje