NOVINKY

    • Novinky

        • Dominika neúspešne proti Razzanovej, Slovensko - Francúzsko 1:1
          • Dominika neúspešne proti Razzanovej, Slovensko - Francúzsko 1:1

                    Dominika Cibulková nastúpila do stretnutia s Virginie Razzanovou v pozícii tímovej jednotky a favorizovanej hráčky aj vzhľadom na postavenie vo svetovom rebríčku. Počas celého zápasu však nedokázala na skúsenejšiu súperku nájsť účinnú taktiku a za 89 minút podľahla v dvoch setoch 4:6 a 4:6. Francúzky tým vyrovnali skóre na 1:1 a nedeľňajšie zápasy budú mimoriadne zaujímavé.

            Cibulkovej nevyšiel úvod stretnutia, keď v druhom, geme stratila svoje podanie a Francúzka sa po potvrdení brejku ujala vedenia 3:0. Slovenka síce v ďalších minútach zlepšila hru a vyrovnala na 3:3, no v ôsmom i desiatom geme ju opäť zradil servis a Razzanová získala úvodný set vo svoj prospech. V druhom dejstve si obe hráčky držali svoje podanie až do deviateho gemu. Cibulková za stavu 4:5 neuhrala pri svojom servise ani loptičku. Razzanová premenila po víťaznom bekhende hneď prvý mečbal a vyrovnala vzájomnú bilanciu s Cibulkovou na 2:2.

            Dominika Cibulková povedala: "Približne som vedela, čo bude súperka hrať, ale jej to išlo ešte lepšie, než som predpokladala. Hrala to perfektne ´po lajnách´ a príliš sa v tom nemýlila. Ja som sa dnes zbytočne ponáhľala, nebola som trpezlivá. Ona je nevyspytateľná v tom, že dokáže zahrať naozaj výborne. Nechápem, prečo s takouto hrou nie je v najlepšej dvadsiatke, ale kdesi okolo 90. miesta. Začiatok mi ušiel, ale potom som sa vrátila do zápasu. V dôležitých momentoch som však zahrala splašene, neudržala som to zlepšenie v mojej hre. Na nedeľu chcem byť čo najlepšie pripravená. Štýl Parmentierovej by mi mal viac vyhovovať, ale uhrať si to budem musieť sama. Najmä by som chcela načerpať čo najviac energie, dnes sa mi miestami akosi ťažko koncentrovalo na zápas. Čo sa týka zdravotného stavu, mám síce plný nos a smrkám, ale teplotu nemám ani nekašlem, takže v tomto by som problém nehľadala."

            Virginie Razzanová je so stavom po prvom hracom dni spokojná: "Stav 1:1 je dobrý, hoci by sme radšej viedli 2:0. V Pohári federácie si nemôžete byť vopred ničím istí. Mne sa dnes hralo dobre. Snažila som sa nepustiť súperku k jej typickej hre. Poučila som sa z nášho predchádzajúceho zápasu v Austrálii a zabralo to. Teším sa na nedeľu."

            Matej Lipták: "Do druhého dnešného zápasu sme išli s tým, že Dominika získa bod, ale Virginie Razzanová ma prekvapila svojím výkonom. Mala Cibulkovú veľmi dobre prečítanú a presne vedela, čo má proti nej hrať. Pevne verím, že Dominika sa z tejto prehry rýchlo pozbiera a v nedeľu bude hrať v oveľa lepšej forme. Parmentierová hrá iný tenis ako Razzanová a verím, že na to naša hráčka vhodne zareaguje. Čo sa týka Daniely Hantuchovej, zaslúži si veľkú pochvalu za bojovnosť. Jej zápas s Parmentierovou sa nevyvíjal najlepšie, ale dokázala ho v závere zvládnuť. Zajtra nám nezostáva iné, len nejakým spôsobom získať dva body."

            Nicolas Escudé (kapitán francúzskeho tímu): "So stavom 1:1 som spokojný. Do každého stretnutia vstupujeme so snahou vyhrať, ale remízové skóre po sobote je spravodlivé. Všetko zostalo otvorené a uvidíme, čo sa bude diať v nedeľu."

            Vo fedcupovej histórii ide o tretí vzájomný zápas medzi Slovenskom a Francúzskom. V roku 2002 zvíťazili Slovenky vo štvrťfinále na harde v bratislavskej Inchebe 4:1 a na jeseň na finálovom turnaji v španielskom Maspalomase zavŕšili svoju spanilú jazdu ziskom cennej trofeje. V roku 2009 na antuke v Limoges prehrali Liptákove zverenky 2:3, keď o všetkom rozhodla až dramatická záverečná štvorhra.

            Slovenky vlani v apríli vypadli zo svetovej skupiny po domácej prehre 2:3 so Srbskom. Francúzky opustili elitu vôbec prvýkrát po prehre 1:4 v Španielsku. Víťaz si 21. - 22. apríla zahrá o elitnú osmičku ročníka 2013, zdolaný bude v rovnakom termíne bojovať o zachovanie príslušnosti k "II. lige".

            Slovensko - Francúzsko 1:1

            Daniela Hantuchová - Pauline Parmeniter 5:7, 6:1, 9:7

            Dominika Cibulková - Virginie Razzanová 4:6, 4:6

            Nedelňajší program otvorí o 12.00 súboj tímových jednotiek Cibulkovej a Parmentierovej, v záverečnom singli by sa mali predstaviť Hantuchová a Razzanová. Vo všetkých nomináciách však podľa pravidiel ešte môžu nastať zmeny.



            Čítajte viac: http://sportky.topky.sk/c/79905/hantuchova-ziskala-prvy-bod-razzanova-vyrovnala#ixzz1lS8pqCoA

        • Australina Open 2012 - Cibulkova proti Rybarikovej už v prvom kole
          • Australina Open 2012 - Cibulkova proti Rybarikovej už v prvom kole

            MELBOURNE - Dominika Cibulková nasadená ako sedemnásta je postupujúcou z derby slovenských tenistiek v 1. kole na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne. Nad Magdalénou Rybárikovou zvíťazila za 82 minút bez vážnejších ťažkostí 6:3, 6:1. 

            V 2. kole si Cibulková zmeria sily s Maďarkou Grétou Arnovou (92.), ktorú zdolala už v roku 2007 v New Havene 3:6, 6:2, 7:6 (2), vtedy bola ešte len na 64. priečke v rebríčku. Na 3. kolo sa črtá jej súboj s Američankou Serenou Williamsovou. Cibulková už má istotu 100 bodov do počítačového poradia a šeku na 33 300 dolárov. Zdolanej Rybárikovej patrí 5 bodov a 20 000 dolárov. Rybáriková ani na štvrtý pokus neprešla v singli na Australian Open cez prvú prekážku.

            O osude prvého setu rozhodol rýchly brejk. Za stavu 5:3 premenila slovenská jednotka pri vlastnom servise v poradí tretí setbal. V druhom dejstve si Cibulková po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. V siedmom geme využila pri podaní Rybárikovej v poradí štvrtý mečbal.

            Cibulková po úspešnom vstupe do Australian Open netajila veľkú spokojnosť. "Zápas proti Magde nebol ľahký, pretože bolo veľmi teplo a fúkal vietor, no zvládla som ho výborne. Dokázala som sa veľmi dobre vyrovnať s náročnými podmienkami. Hrala som rýchlo, od začiatku výmeny som tlačila Magdu do defenzívy a chodila som si pre body. Veľakrát mi pomohol servis, na ktorý som sa dnes naozaj mohla spoľahnúť. Magda sa snažila niečo vymyslieť a zmeniť rytmus hry slajzami, no vždy som na ňu našla dobrú odpoveď, väčšinou som jej to zabila z forhendu. Bol to z mojej strany na úvod grandslamového turnaja naozaj veľmi solídny výkon, ktorý ocenil aj môj tréner. Željko ma pochválil najmä za to, že som dobre servovala a v dôležitých momentoch pri brejkbaloch či gembaloch som si to uhrala sama. Zrýchlila som a Magda nestíhala. V hľadisku dnes bolo pár Slovákov, no boli takí tichší. Asi to bolo tým, že nevedeli ktorej z nás fandiť, keďže hrali proti sebe dve Slovenky," povedala Cibulková o zápase.

            Svoju súperku v 2. kole príliš nepozná. "Na náš jediný vzájomný zápas z New Havenu si už absolútne nepamätám. Gretu som nevidela na posledných turnajoch, no Željko ju videl a určite mi pomôže ušiť na ňu účinnú taktiku. Dôležité bude, aby som hrala svoju hru. Cítim sa v dobrej forme a urobím všetko pre to, aby som postúpila do 3. kola," dodala Cibulková.

            Rybáriková bola po hladkej prehre zo svojho výkonu rozčarovaná. "Som sklamaná, pretože turnaje v Austrálii mi absolútne nevyšli podľa mojich predstáv, hoci som mala za sebou kvalitnú domácu zimnú prípravu. V Hobarte ani tu v Melborune som sa nedokázala vyrovnať so silným vetrom, čo sa naplno ukázalo aj v dnešnom zápase. Dominika sa oveľa lepšie prispôsobila náročným podmienkam, pri mojom podaní ma neustále tlačila a zaslúžene zvíťazila. V prvom sete tam boli nejaké šance, pri jej servise som viedla 40:30, no Dominika potom zahrala rýchlu loptu presne na lajnu a brejkbal odvrátila. V druhom sete už na dvorci dominovala. Podala som dnes iba 30-percentný výkon a to na takú kvalitnú hráčku, akou je Domča, v žiadnom prípade stačiť nemohlo. Musím na Austráliu a nevydarený úvod sezóny čím skôr zabudnúť. Po návrate domov začnem s prípravou na fedcupový zápas s Francúzskom v Bratislave," povedala zverenka trénera Martina Hromca.

            Už v pondelok postúpila do 2. kola Daniela Hantuchová, v stredu v ňom bude čeliť ukrajinskej víťazke novembrového bratislavského turnaja ITF Slovak Open Lesii Curenkovej.

            Dominika CIBULKOVÁ (17-SR) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:3, 6:1

            Štatistiky:
            1. podanie (úspešnosť v %): 32 zo 49 = 65 % - 53 zo 72 = 74 %
            využitie 1. podania: 26 z 32 = 81 % - 31 z 53 = 58 %
            využitie 2. podania: 8 zo 17 = 47 % - 5 z 19 = 26 %
            esá: 2 - 5
            dvojchyby: 1 - 1
            body na príjme: 36 zo 72 = 50 % - 15 zo 49 = 31 %
            využitie brejkbalov: 4 z 9 = 44 % - 0 z 1 = 0 %


            Čítajte viac: http://sportky.topky.sk/c/78582/cibulkova-bez-problemov-cez-rybarikovu-do-druheho-kola#ixzz1jkF2SmJ8

        • Okresné kolo v stolnom tenise ZŠ a SŠ
          • Okresné kolo v stolnom tenise ZŠ a SŠ

                  Žiaci našej školy sa zúčastnili Okresného kola v stolnom tenise a obsadili vynikajúce umiestnenia: 1. miesto a postup na regionálne kolo (dievčatá narodené 1.1.1992 - 31.12.2000): Beznáková, Škultétyová, Paláková.  2. miesto (chlapci nar. 1.1.1992 - 31.12.2000): Zemaník, Flóro, Náther.  3. miesto (dievčatá narodené 1.1.1996 - 31.12.2010): Škultétyová, Matušková, Sedláková. 6. miesto (chlapci nar. 1.1.1996 - 31.12.2010): Náther, Myšák, Deschko. Pozri fotoalbum.

            Za  reprezentáciu školy Vam ďakujeme a gratulujeme smiley

             

        • Okresné kolo stredných škôl v basketbale
          • Okresné kolo stredných škôl v basketbale

                  Dňa 6.12.2011 sa naši žiaci v Trenčíne zúčastnili okresného kola žiakov stredných škôl v basketbale. Začiatok bol od 8:00 hod. Zúcastniť sa mohli žiaci narodení od 1.1.1992 do 31.12.1996.  

            Našu školu reprezentovali: Zemaník Radek, Flóro Dominik, Gajdošech Henrich, Husár Jakub, Kováč Tomáš, Marček Dodo, Prostredník Robo.

            Chlapci obsadili 3 nepostupové miesto v skupine, s dvoma prehrami a dvoma výhrami.

            Vzorne reprezentovali našu školu a k 3 miestu gratuľujeme.

        • Okresné kolo vo volejbale
          • Okresné kolo vo volejbale

               29.11.2011 sa naše dievčatá zúčastnili okresného kola vo volejbale. Našu školu  reprezentovali: Beznáková Kristína, Vondráčková Monika, Chybová Veronika, Žilavová Zunana, Pištová Michaela, Škultétyová Xénia. Dievčatá obsadili 2. nepostupové miesto. Pozri fotoalbum

            Gratuľujeme smiley

             

        • ŠPORTOVÁ   AKADÉMIA  2011
          • ŠPORTOVÁ AKADÉMIA 2011

            Š P O R T O V Á   A K A D É M I A  2011

                 V stredu 16. novembra 2011 v predvečer štátneho sviatku 17. novembra – Dňa boja za slobodu a demokraciu – uskutočnilo sa v Súkromnom športovom gymnáziu v Trenčianskych Tepliciach športové podujatie spojené s dňom otvorených dverí pre rodičov. V slávnostnom príhovore riaditeľ školy Mgr. Dušan Sádecký vyzdvihol význam tohto sviatku aj ako „Dňa študentstva“, hlavne pre rozvoj študentského hnutia vo svete.

                 Pre priblíženie rôznych netradičných športov vedúci tréneri Mgr. Jurgová, Mgr. Hromjaková, p. Hirjak, p. McKenzie a zást. riad. pre šport Mgr. Hudec Ján, ml. pripravili nezvyčajné športové súťaženie. V súťažiach vystupovali okrem domácich športovcov. Aj študenti zo Športového gymnázia v Trenčíne. V úvode predviedli aj ukážky zo základov športovej prípravy, ako celoročný projekt, ktorý je súčasťou maturitnej skúšky. Okrem teoretických súťaží najväčšiu pozornosť venovali vzniku nového športového odvetvia na škole – šachu – po vedením Mgr. Šnapka. Ďalej vystúpili zápasníci zo ŠG Trenčín, lukostrelci, šípkari, vzpierači, fitnesky, tanečníci „Zumby“, ktorí majú v Tr. Tepliciach už široké zázemie a udomácňuje sa i na OŠG v našom meste. Zlatým klincom celého podujatia, ktorý bol utajený až do záveru, bol príchod dostihového koníka. Ako z rozprávky vystúpil z prepravného zariadenia krásny, majestátny pretekársky koník menom Dalas, ktorého sedlal študent nášho gymnázia z triedy oktáva Daniel Sýkora, aktívny jazdec oddielu z Motešíc pripravujúci sa na cestu do Švajčiarska ako pretekár. Mnohí študenti túžili zajazdiť si na vzácnom koníkovi, a tak musel Daniel niekoľkokrát svoje prvky zopakovať. Cele toto podujatie zaznamenávala aj Mestská televízia Trenč.Teplice a tak bude mať škola dobrú pamiatku do budúcnosti.

             

                 V svojom príhovore na pripravenom projekte ďalej riaditeľ školy v krátkosti zhodnotil desaťročie trvania školy a jej postavenie a zaradenie do siete škôl. Škola svojím životom dokazuje, že plní poslanie, pre ktoré bola zriadená. Dnes školu navštevuje 71 študentov. Svoje zameranie sústreďuje na výber talentov rôznych športových odvetví, ale aj na deti, ktoré si hľadajú miesto vo svojom športovom raste s túžbou pracovať na sebe. Táto Športová akadémia podnietila záujem o ďalší športový záujem a predstavila ďalší šport, v ktorom môžu súťažiť. Na záver zástupca zriaďovateľa p. Ježík poďakoval pedagógom a trénerom za úspešný priebeh a ukončenie akadémie. Prví traja víťazi v každej kategórii dostali diplomy a vecné ceny. Materiálne zabezpečenie úspešne zvládol správca školy Mgr. Jozef Mercell.

             

            Ď A K U J E M E

            smiley

             

            Pozri fotoalbum..

        • Pečatenie triednej knihy - prvá časť
          • Pečatenie triednej knihy - prvá časť

                  Dňa 15. 11.2011 v utorok sa na našej škole uskutočnila milá udalosť :). Maturanti pečatili triednu knihu a dvere svojej triedy, čím sa začala prvá časť pečatenia triednej knihy po ktorej bude nasledovať stužková slávnosť. V druhej časti sa bude pečatiť triedna kniha a to bude znamenať týždeň bez písomiek a skúšania, ale aj starosti pred blížiacou sa maturitou.

            Pozri fotoalbum

        • Florbal žiakov základných škôl
          • Florbal žiakov základných škôl

                        20.10.2011 sa naši žiaci v Trenčianskych Tepliciach na ZŠ Andreja Bagara zúčastnili florbalu. Začiatok bol od 9:00 hod. Zúcastniť sa mohli žiaci narodení 1.1.1996 a mladší. Hrací čas: 2 x 7 min (v skupine 4 družstvá). Hrací systém: 30 škôl bolo rozdelených do skupín. V skupine hral každý s každým. Hralo sa podľa platných pravidiel florbalu schválených SZFB. Prvé štyri školy z minulého roka boli nasadené. Prví zo skupiny postupupovali do finále. 

             

            Našu školu reprezentovali: Krištof Martin, Gavenda Alex, Deško Anton, Mátyus Michal, Sedlák Patrik, Náther Tomáš Kapša Marek, Myšák Erik, Habrman Milan. Chlapci obsadili 3 nepostupové miasto.

             

            Za reprezentáciu našej školy ďakujeme a gratulujeme. 

        • GRATULUJEME Dominika
          • GRATULUJEME Dominika

                     MOSKVA - Slovenská tenistka Dominika Cibulková získala svoj premiérový titul vo dvojhre na hlavnej profesionálnej úrovni. V nedeľňajšom finále singlovej súťaže na turnaji WTA Kremlin Cup v Moskve (Premier, dotácia 721 000 USD, tvrdý povrch RuKortHard v hale) zvíťazila nad Estónkou Kaiou Kanepiovou za 157 minút 3:6, 7:6 (1), 7:5.

            Cibulková dosiahla v treťom sete brejk, svoj prvý v tomto dueli, v tzv. Tildenovom geme, teda za stavu 3:3 - súperka jej sama premenila šancu hrubou dvojchybou. Ešte však zďaleka nebolo rozhodnuté. Slovenka síce mala v ôsmom geme dovedna tri loptičky na potvrdenie úniku, ale neodolala štvrtému brejkbalu urastenej Estónky - 4:4. Vzápätí však Cibulková znova zapla na príjme a využila tretiu šancu odskočiť na 5:4. Podávanie na triumf však nezvládla: ponúkla protivníčke dva brejkbaly v rade a Kanepiová pri tom druhom trafila odvážny forhend inside-out presne na bočnú čiaru - 5:5. Známe burcujúce "pome!" sa ozvalo v jedenástej hre po tom, ako evidentne postupne slabnúca Estónka pod ťarchou ďalšieho brejkbalu poslala forhend do siete. V dvanástej hre za stavu 40:15 pre Cibulkovú skončil Kanepiovej forhend v sieti a Slovenka sa od radosti zrútila na zem.

            V prvej časti inkasovala Cibulková brejk na 1:3 po tom, ako sama v tretej hre nezužitkovala tri možnosti (pričom v druhom geme odvrátila rovnaký počet hrozieb). V druhom sete sa pod strechou Olympijského štadióna, začiatkom novembra dejiska finále Fed Cupu medzi Ruskami a Češkami, zrodil jediný brejkbal - mala ho Kanepiová pri skóre 5:5, ale trestuhodne pokazila smeč. Cibulková vstúpila do tajbrejku dvojchybou, zvyšok "lotérie" však zvládla bravúrne a v pokračovaní - najmä od začiatku tretej hodiny tohto súboja - bola cieľavedomejšou, sebavedomejšou aj fyzicky disponovanejšou hráčkou.

            Cibulková po zisku prvého titulu na okruhu WTA žiarila spokojnosťou. "Je to najúžasnejší pocit, aký som kedy mala. Získať prvý titul na turnaji, ktorý má veľké meno, to je niečo fantastické. V závere to bolo veľmi náročné. Nebolo to ľahké to dotiahnuť do úspešného konca, psychika zohrala svoju úlohu. Dvakrát som nedokázala potvrdiť brejk a stratila som servis, no vďaka obrovskej vôli a bojovnosti som to napokon zvládla. Po premenenom mečbale som bola od šťastia celá bez seba, boli tam veľké emócie. V prvom sete som hrala príliš defenzívne a nechala som sa zatlačiť Kanepiovou najmä z forhendu. Snažila som sa jej hrať vysoké lopty do bekhendu, no ten mala Kaia dnes veľmi dobrý. Od začiatku druhého dejstva som začala hrať agresívnejšie, zlepšila som podanie i returny. Začala som si obiehať forhend a aj vo výmenách som bola lepšia, no dlho sa mi nedarilo prelomiť výborné Kanepiovej podanie. Vydarený tajbrejk ma správne nakopol a napokon som vydrela víťazstvo. Takéto triumfy ma určite urobia skúsenejšou a lepšou hráčkou," povedala Cibulková, ktorá v Moskve skvelým spôsobom zavŕšila rok 2011.

            "Rozlúčiť sa s rokom ziskom titulu je skvelé. Konečne sa mi podarilo odohrať niekoľko výborných zápasov za sebou. Proti Zvonariovovej, Vesninovej i Kanepiovej som si to uhrala sama. O to viac ma tento úspech teší. Oslavy budú určite veľké, v kruhu rodiny i s kamarátmi. Už sa teším domov."


            Čítajte viac: http://sportky.topky.sk/c/73842/cibulkova-oslavuje-z-moskvy-vezie-prvy-titul#ixzz1bdNV2JWk

        • Florbal
          • Florbal

                  Dňa 18.10.2011 (utorok) sa naši žiaci (chlapci) zúčastnili prenašu školu netradičného športu florbalu. Prezentácia bola  od 07:45 – 8:00  (v skupinách na určených školách). Naša skupina:  1.sk -Dopravná akadémia(z 1.m),  SŠG T.T , SUŠ, PGJB. Zúcastniť sa mohli žiaci narodení 1.1.92 a mladší. Hrací systém: 15 škôl bolo rozdelených do skupín. V skupine hral každý s každým. Hralo sa podľa platných pravidiel florbalu schválených SZFB. Prvé štyri školy z minulého roka boli nasadené. Prví zo skupiny postupupovali do finále. Hrací čas: 2 x 6 min (v skupinách), 2 x 8 min (finále). Našu školu reprezentovali : Krištof Martin, Čaprnka Tomáš, Obetko Marco, Zemaník Radek, Flóro Dominik, Husár Jakub, Kudlej Peter, Švec Jozef, Veliký Patrik, Koyš Adam. Chlapci obsadili 2 nepostupové miesto.

             

            Za reprezentáciu našej školy ďakujeme a gratulujeme.

             

             

        • Okresné kolo v bedmintone
          • Okresné kolo v bedmintone

                 Žiaci našej školy sa 17.10.2011 zúčastnili Okresného kola v bedmintone, ktoré organizovalo CVČ TN a hralo sa opäť v ZŠ Trenčín - Kubranská cesta. Súťaže sa zúčastnili žiaci ZŠ narodení 1.1.1996 a mladší. Súťažili samostatné dvojčlenné školské družstvá žiakov. Stretnutia sa hrali na 3 zápasy. Našu školu reprezentovali: Marek Kapša, Myšák Erik, Sedláková Bianka, Stachová Janka. Chlapci aj dievčatá obsadili výborné 7 miesto.

             

            Gratulujeme smiley

            .........

            Mgr. Jurgová Katarína

        • OČaP
          • OČaP

            OCHRANA ŽIVOTA A ZDRAVIA

            KEĎ ODCHÁDZAME Z LESA – SAMI SA ZAPOJME DO ČISTENIA LESA – A BUDE TO

            NAJKRAJŠIE POĎAKOVANIE LESA ZA STRÁVENÉ CHVÍLE V ŇOM

             

            Prierezová téma na ochranu života a zdravia v mimoriadnych situáciách, pri pohybe a pobyte v prírode sa zameriava na zvládnutie situácií vzniknutých vplyvom ekologických havárií, živelnými pohromami, prírodnými katastrofami, situácií pôsobením cudzej moci.

             

            Téma :  Cesta náučným chodníkom na Klepáč

            Škola :   Súkromné športové gymnázium Trenčianske Teplice

            Dňa :      13.10.2011

            Počet hodín v prírode : 5

            Trasa :

            OŠG ( budova) – povodie Tepličky – lesopark ( turistické chodníky a označené turistické značky, chránené stromy v parku – zápis latinských názvov – foto ) – náučný chodník – poučenie – text  odporúčaní , zápis, oprava, zber odpadkov – úprava poškodených stanovíšť

            Zastávky :

            1. Úvod

            2. Les a jeho funkcia

            3. Park a les

            4. Aktivity v kúpeľnom meste

            5. Štyri lipy

            6. Mladé lesné porasty

            7. Dospelý les

            8. Lesné cesty

             

            9. Extrémne stanovištia na karbonátových horninách

            10. Lesné živočíchy

            11. Termálne pramene

             

            Účelové cvičenia

            Plnenie ŠkVVP :    - Poznaj a chráň !

                                            - Mapa, buzola

                                            - Stanovište svojej školy

             

            Mestské informačné stredisko : funkcia, propagácia

            Organická chémia :  - Ropné produkty – škodlivosť

                                                - Protipožiarna ochrana –

                                                - Výbušniny – nebezpečenstvo pri manipulácii

            Biológia : rozcvičovanie sa ako prevencia pred úrazmi

            Zdravotná príprava : Mgr. Jurgová

            Správanie cyklistov na ceste : Gallo

            Beseda : Výstup po náučnom chodníku na vrch Klepáč

            Vyhodnotenie :        - Mgr. Hromjaková

                                                - Cesta náučným chodníkom

                                                - Fauna, flóra – naše okolie

            Organizácia CO na škole :   - Mgr. Mercell

                                                            - Disciplína žiakov v prírodnom prostredí

                                                            - Teoretická časť

                                                            - Praktická časť

                                                            - Osvojenie poznatkov

                                                            - Nedostatky

                                                            - Opatrenia

             

            Pedagogicky dozor :  Mgr. Hromjaková, Mgr.Jurgová, Mgr.Hudec ml., Mgr.Hudec st., Mgr.Mercell,     Mgr. Hirjak, Gallo.

             

            Záver : Presun žiakov do budovy školy

            Čas : 12,30 hod.

            Vyhlásenie ukončenia cvičenia.

             

            Trenčianske Teplice   13.10.2011                                         

        • Bedminton - SŠ a SOŠ
          • Bedminton - SŠ a SOŠ

                 Žiaci našej školy sa 12.10.2011 zúčastnili Okresného kola v bedmintone, ktoré organizovalo CVČ TN a hralo sa na ZŠ v Trenčíne - Kubranská cesta. Súťaže sa zúčastnili žiaci SŠ a SOŠ narodení 1.1.1992 a mladší. Súťažili samostatné dvojčlenné školské družstvá žiakov. Stretnutia sa hrali na 3 zápasy. Našu školu reprezentovali: Beznáková Kristína, Remenárová Natália, Madluška Filip, Náther. Chlapci obsadili 11 miesto a dievčatá výborné 7 miesto.

             

            Gratulujeme smiley

            .........

            Mgr. Jurgová Katarína

                

        • Okresné kolo vo veľkom futbale
          • Okresné kolo vo veľkom futbale

                 Žiaci našej školy sa 5.10.2011 zúčastnili Okresného kola vo veľkom futbale, ktoré organizovalo CVČ TN. Hralo sa 2x po 20 min. na velkom futbalovom ihrisku v Trenčine - Záblatie. Našu školu reprezentovali len chlapci: Gavenda Alex, Krištof Martin, Madluška Filip, Mátyus Michal, Sedlák Patrik, Čaprnka Tomáš, Náther Tomáš, Kováč Tomáš, Obetko Marco, Zemaník Radek, Flóro Dominik, Husár Jakub. Bohužial skončili na nepostopovom 3. mieste. Bolo to prvé vystúpenie v takejto zostave. Nabudúce to bude lepšie.

            Ďakujeme za uspešnú reprezentáciu našej školy smiley

            ..........                

            Mgr. Jurgová Katarína

          • Cezpolný beh

                    Dňa 29.9.2011 sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola v cezpoľnom behu ZŠ a SŠ, ktoré sa uskutočnili v Trenčíne.

            Našu školu reprezentovali: Krištof Martin, Mátyus Michal, Sedlák Patrik, Čaprnka Tomáš, Kováč Tomáš, Husár Jakub, Sýkora Daniel, Remenárová Natália, Škultétyová Michaela. V súťaži družstiev aj jednotlivcov podali naši žiaci maximálne a veľmi dobré výkony. Veľký úspech dosiahol žiak Martin Krištof, ktorý vo svojej kategórií skončil na 1. mieste a zabezpečil si postup na krajské kolo, ktoré sa uskutoční 11. októbra 2011 v Dubnici nad Váhom. Gratulujeme.

            Všetci žiaci vzorne reprezentovali našu školu po stránke športovej aj spoločenskej.

            Ďakujeme smiley

             

                              

             

        • Dominika v PEKINGU zdolala Schiavoneovú
          • Dominika v PEKINGU zdolala Schiavoneovú

               PEKING - Slovenská tenistka a študentka nášej školy Dominika Cibulková sa prebojovala už do osemfinále na prestížnom turnaji WTA v Pekingu (dotácia 4,5 milióna dolárov). V druhom kole po výbornom výkone zdolala vlaňajšiu víťazku Roland Garros a nasadenú sedmičku Talianku Francescu Schiavoneovú za 75 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:2.

            Osemfinálovou súperkou Cibulkovej môže byť Daniela Hantuchová za predpokladu, ak slovenská dvojka v utorok zdolá víťazku súboja medzi Taliankou Flaviou Pennettovou a Číňankou Šuaj Pcheng. Cibulková má v Pekingu už teraz istú prémiu 37 225 dolárov a 140 bodov do svetového rebríčka WTA. Jej doterajším maximom v čínskej metropole je štvrťfinále z roku 2008.

            Cibulková v dueli s favorizovanou Schiavoneovou nadviazala na vystúpenie z úvodného kola proti Číňanke Šuaj Čang, ktorej dovolila v nedeľu uhrať iba dva gemy. Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana sa po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1, v siedmom geme opäť prelomila Schiavoneovej podanie a prvý set získala za 37 minút jasne vo svoj prospech. Aj druhé dejstvo bolo v réžii Cibulkovej, ktorá si po dvoch brejkoch vybudovala náskok 5:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. V ôsmnom geme premenila pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so Schiavoneovou na 2:0, v roku 2008 ju zdolala po trojsetovej bitke na turnaji v americkom Miami. Cibulková počas celého zápasu ťažila z kvalitného podania, po prvom servise stratila iba šesť loptičiek.

            Cibulková po hladkom postupe netajila veľkú spokojnosť. "Od prvej do poslednej loptičky to bol z mojej strany veľmi dobrý výkon. Hrala som super, bez výkyvov, čo je proti takej kvalitnej a skúsenej hráčke akou je Schiavoneová veľmi dôležité. Konečne som sa dostala do svojho rytmu a súperke som nedala žiadnu šancu. Dnes mi veľmi dobre fungoval prvý i druhý servis. Švihala som do neho a z podania som urobila veľmi veľa bodov. Francescu som prevýšila v dlhých aj krátkych výmenách, aj preto bol výsledok taký jednoznačný v môj prospech. Hrala som ešte o kúsok lepšie ako v nedeľu proti Šuaj Čang, počas celého zápasu som si udržala vysoký level," povedala pre TASR Cibulková, ktorá zatiaľ nechce špekulovať o osemfinálovej súperke. "Počkám si, čo to bude Daniela Hantuchová alebo Flavia Pennettová. Uvidíme, či ich vzájomný zápas nebude kolidovať s mojím zajtrajším tréningom. Ak mi to čas dovolí, pozriem si ich priamo v akcii, ak nie, dozviem sa až konečný výsledok. Dôležité bude, aby som hrala tak dobre ako v prvých dvoch zápasoch," dodala Cibulková. S Hantuchovou doposiaľ ťahala vo všetkých zápasoch na okruhu WTA za kratší koniec, naposledy vlani v semifinále v mexickom Monterrey.


            Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Francesca Schiavoneová (7-Tal.) 6:2, 6:2



            Čítajte viac: http://sportky.topky.sk/c/72826/cibulkova-v-pekingu-zmietla-z-kurtu-schiavoneovu#ixzz1Zji5qqJ2

          • Otvorenie školského roka 2011/2012

            Oznámenie pre žiakov Súkromného športového gymnázia v Trenčianskych Tepliciach. Súkromné športové gymnázium v Trenčianskych Tepliciach oznamujeme všetkým svojim žiakom, že otvorenie školského roka 2011/2012 bude dňa 5. septembra /v pondelok/ o 9.oo  hod. v budove školy.  

        • Náhradný termín prijímacích skúšok
          • Náhradný termín prijímacích skúšok

            Súkromné športové gymnázium v Trenčianskych Tepliciach Vás pozýva na náhradný termín prijímacích (talentových) skúšok na našu školu  pre nový školský rok 2011/2012. Náhradný termín prijímacích (talentových) skúšok sa uskutoční 30. augusta  2011 o  09:00 hod.  v  priestoroch  SŠG  Trenčianske  Teplice.

            Kritéria na prijatie:

            - vyhovujúce výsledky talentovej skúšky z pohybového testu

            - výborný zdravotný stav (potvrdený telovýchovným lekárom)

            - vyhovujúci výsledok psychologického testu

            - prospech, ktorý dáva predpoklad zvládnuť gymnaziálne štúdium

            Všeobecné pohybové testy:
            1. Beh na 30 m
            2. Sed - ľah 2 min
            3. Hod plnou loptou
            4. Štvorskok
            5. Beh na 800 m - dievčatá, 1000 m-chlapci
             
            Špeciálne pohybové testy : podľa druhu športu
            napr. tenis: vejár, kružidlo
                      futbal: slalom na čas, a pod.

            Čo ponúkame :

                     Súkromné    športové   gymnázium   v   Trenčianskych  Tepliciachdáva príležitosť mladým športovým talentom spojiť štúdium so športom až do maturity. Menšie počty žiakov v triedach umožňujú individuálnejší a  intenzívnejší prístup k výchove a vzdelávaniu žiakov. Pripraviť študenta tak, aby pokračoval v  štúdium na FTVŠ alebo iných VŠ. Sme škola, ktorá spája šport a vedomosti. Výučba všetkých predmetov prebieha ako na iných gymnáziach.          

            Školné :        

            T E N I S .................................... 96,- EUR / mesačne:      Týždňový blok  obsahuje: 8 hod.  tenisu, 2 hod.  kondičky, 2 hod. TV, (pohybová príprava)  a 2. hod.  plávania

            S T O L N Ý   T E N I S ................................ 25,- EUR / mesačne:     Týždňový blok  obsahuje: 4 hod.  stolného tenisu, 2 hod.  kondičky, 2 hod TV (pohybová príprava), 2 hod.  plávania

            F U T B A L,  aj ženský ................................ 25,- EUR / mesačne      Týždňový blok  obsahuje: 4 hod.  futbalu , 2 hod.  kondičky, 2 hod TV (pohybová príprava), 2 hod.  plávania

            Ako postupovať :

            Stačí, ak sa zákonný zástupca telefonicky spojí s kontaktnou osobou pre nábor študentov. Tá sa postará o všetky náležitosti potrebné pre vyplnenie a poslanie prihlášky na našu školu.

            Kontakt :

            Mobil:           00421 905 454 647, 00421 903 451 982 

            E-mail:         sport.skola@zoznam.sk

            Tel/Fax:        00421 32 655 26 77, 00421 903 451 982

      • Kontakty

        • Súkromná stredná športová škola
        • sekretariat/tel-fax:
          +421 32 655 2677
          +421 911 552 677
          sekretariat@sportovegymnazium.sk

          riaditeľ: +421 911 410 034
          riaditel@sportovegymnazium.sk




          zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
        • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice
          914 51 Trenčianske Teplice
          Slovakia
        • 37922866
        • 2022074615
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje